Introductie

In museum de Historische Drukkerij in Maastricht staat de geschiedenis van de prent- en drukkunst centraal. In het sfeervolle museum kunt u onder meer een oude drukkerij van rond 1900 bewonderen. Enkele oude drukpersen zijn zelfs nog in werking te zien.

Ga naar de website van Museum de Historische Drukkerij

Historie en populariteit

Museum de Historische Drukkerij in Maastricht is gevestigd in een woonhuis uit de negentiende eeuw. Vroeger woonde hier de stichter van De Broeders van de Beyart, die een kapel en een aantal klaslokalen in het woonhuis liet bouwen. In de klaslokalen kregen kinderen van fabrieksarbeiders les. Op de begane grond van het pand bevindt zich tegenwoordig een oude drukkerij en in het kapelgebouw vindt u tentoonstellingszalen. Op zondag 17 april 2011 werd onder grote belangstelling het project Modernisering gepresenteerd. Bezoekers krijgen aan de hand van een film en een audiotour meer inzicht in de geschiedenis van de druk- en prentkunst. Voor scholen zijn er leuke leskoffers beschikbaar.

Locatie

Museum de Historische Drukkerij ligt in het historisch centrum van Maastricht, in één van de oudste straten van de stad. Vanaf het station kunt u naar het museum lopen.

Programma / activiteiten

In het museum staan drie belangrijke thema’s centraal: de kunstenaars, de mens voor en achter de drukpers en de technische ontwikkelingen. Ontdek het vakmanschap van de typografen, de lettersnijders en de lithografen en leer meer over verschillende druktechnieken. Bezoekers kunnen een route volgen langs de oude drukkerij, de binnenplaats en de tentoonstellingsruimtes in de kapel. Groepen zijn van harte welkom in het museum. Wanneer u vooraf een afspraak maakt, krijgt u een rondleiding met een kop koffie.

Stats & tags


Maastricht, Limburg, Nederland
Ambachtsmusea, Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling