Introductie

Museum Hilversum biedt een goed bewaarde schat van Gooise kunst en kunstnijverheid en een historische verzameling bestaande uit tekeningen, schilderijen, prenten en meer. Juweeltjes zoals Dudok Mobilia en de schitterende fotocollectie van persfotograaf Stevens zijn hier eveneens te bezichtigen. Daarnaast geeft het museum informatie over het landschap van nu en de gebouwde omgeving door de jaren heen. In Museum Hilversum wordt aandacht geschonken aan cultuur, architectuur en historie in een eigentijdse weergave.

Ga naar de website van Museum Hilversum

Historie en populariteit

Museum Hilversum is in het vroegere raadhuis ondergebracht. Het huidige raadhuis stamt uit 1881 en werd verbouwd door gemeente architect J. Rietbergen. Hij creëerde een statige uitstraling. Omdat het raadhuis door de snelle groei in Hilversum te klein werd, werd een nieuw raadhuis geopend in 1931, het raadhuis van W.M. Dudok. In 1988 onderging het pand een restauratie en kreeg het de functie van museum. Aanvankelijk stelde het museum de lokale geschiedenis tentoon en de nadruk van het nieuwe museum lag in de beginperiode vooral op toegepaste kunsten en design. In 2008 ging men zich meer en meer richten op de regionale geschiedenis en werken van bekende fotografen. Jaarlijks mag het Museum Hilversum bezoekers van alle leeftijden verwelkomen.

Locatie

Museum Hilversum is gelegen in het centrum van Hilversum, provincie Noord Holland. Het museum is prima met eigen vervoer te bereiken, maar men dient er wel rekening mee te houden dat de winkelstraten rondom het museum autovrij zijn. Vanaf het NS Station Hilversum ligt het museum op circa 10 minuten loopafstand, maar er rijden ook bussen.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen een rondleiding krijgen door Museum Hilversum, waarbij de meest bijzondere ruimten worden bezocht. De mooie kamers, de stijlvolle inrichting en de mooie kleuren die de architect Willem Marinus Dudok heeft gebruikt komen allemaal aan bod. Bij mooi weer kan men de toren beklimmen en de museumwinkel biedt een leuk assortiment met catalogi, cadeau ’s en andere smaakvolle artikelen.

Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen, maar ook lezingen en debatten. In overleg kunnen er educatieve projecten worden ontwikkeld zoals ontwerpwedstrijden en rondleidingen op maat voor scholen en kids. Museum Hilversum biedt voor ieder wat wils.

Stats & tags


Hilversum, Noord-Holland, Nederland
Musea, Stedelijke Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling