Introductie

Mysteryland is een dancefestival dat in Nederland sinds 1993 jaarlijks, doorgaans in augustus, plaatsvindt. Het festival draagt de slogan Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is Mystery en kenmerkt zich door het samenkomen en samengaan van allerlei dance stijlen. De muziekstijlen die tijdens het feest gedraaid worden, zijn voornamelijk dance, house, techno, hardstyle, hiphop, urban en electro. Al heel wat verschillende dj’s en bands hebben opgetreden tijdens dit dancefeest. Mysteryland combineert kwaliteit, intimiteit en sfeer en wordt gezien als afsluiter van zomerfestivalseizoen.

Ga naar de website van Mysteryland

Historie en populariteit

Het eerste Mysteryland festival vond plaats in 1993 in Lelystad. Destijds lag de organisatie nog in handen van het bedrijf TNT, The Nations Top. Eén van de oprichters van ID&T kwam in 1994 in contact met TNT. Aangezien laatstgenoemde niet beschikte over de financiële middelen voor een tweede editie, ontstond een samenwerking tussen ID&T en TNT. De organisatie verliep alles behalve vlekkeloos, in plaats van winst werden er grote schulden gemaakt. Een reden om het festival in 1995 over te slaan. In 1996 werd het festival in één nacht gehouden in het vliegveld van Eindhoven en tot en met 2002 vond het dancefeest jaarlijks op een andere locatie plaats.

Locatie

Door het groeiende bezoekersaantal vond vanaf 2003 het festival jaarlijks op het voormalige Floriadeterrein in de gemeente Haarlemmermeer plaats. Met circa 12 areas en ruim 65 bezoekers per jaar uit binnen- en buitenland behoort Mysteryland tegenwoordig tot de meest toonaangevende festivals.

Programma / activiteiten

Mysteryland wordt jaarlijks gehouden in Vijfhuizen, een dorpje in de gemeente Haarlemmermeer in de provincie Noord-Holland. Het feest wordt gevierd op het voormalige Floriadeterrein en is goed met de eigen auto te bereiken. Er is ruim voldoende parkeergelegenheid (betaald). De organisatie raadt echter aan met het openbaar vervoer te komen. Er worden extra treinen ingezet en er rijden pendelbussen vanaf Station Hoofddorp.

Tijdens Mysteryland treden circa 200 dj’s, bands en live muzikanten op, maar ook straattheateracts en schrijvers zorgen voor performance. Er wordt vooral ook veel aandacht besteedt aan nieuwe muziek en frisse initiatieven die bij het grote publiek nog niet echt bekend zijn. Uiteraard treden ook vele bekende artiesten op. De genres die bezoekers te horen krijgen zijn onder meer electro, urban, hardstyle, dance, house, hiphop en trance.

Het festival is meer dan alleen een verzameling van goede acts, want het programma biedt tevens een breed aanbod dans, kunst, theater en workshops. Bezoekers beleven op één dag meerdere feestjes tegelijk. Iedere dance liefhebber kan zijn muzikale hart ophalen met de circa 19 verschillende podia. Niet voor niets wordt Mysteryland gezien als één van de grootste outdoor dance festivals ter wereld.

Stats & tags


Vijfhuizen, Noord-Holland, Nederland
Augustus, Evenementen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling