Introductie

Het North Sea Film Festival is een relatief jong festival waarbij de onderwaterfilms centraal staan. Het drie daagse festival laat films en documentaires zien van de mysterieuze onderwaterwereld, organiseert debatten en zit vol kunst. Voor kinderen zijn er speciale educatieve programma’s samengesteld. Het evenement is een spannende en unieke kijk op de onderwaterwereld en dus een geweldig festival voor jong en oud. Geen enkele waterrat of filmliefhebber mag het North Sea Film Festival, wat meestal in november gehouden wordt, missen.

Ga naar de website van North Sea Film Festival

Historie en populariteit

Het North Sea Film Festival werd in 2007 voor het eerst georganiseerd op initiatief van Edward Snijders. Onderwater filmmaker Snijders is oprichter van de Stichting Submarines. Doel van dit festival was onderwaterfilmmakers de mogelijkheid te geven hun unieke films te vertonen en bekend te maken bij een breed publiek. Dankzij de steun van de Nederlandse Onderwatersport Bond, diverse sponsoren en de gemeente Den Haag werd het mogelijk dit bijzondere festival te organiseren. De festiviteiten vonden plaats in het Museon in Den Haag. Het werd zo’n groot succes dat besloten werd een dergelijk festival het jaar daarop opnieuw te organiseren. Het festival was in eerste instantie bedoeld voor filmmakers, maar ook film- en kunstliefhebbers bleken enthousiast te zijn, waardoor het North Sea Film Festival inmiddels ook met succes voor publiek wordt gehouden.

Locatie

De plaats waar het North Sea Film Festival wordt gehouden kan variëren, maar wordt meestal wel georganiseerd in een grote stad, zoals Den Haag, Amsterdam of Rotterdam. Over het algemeen zijn de locaties goed bereikbaar per openbaar vervoer en is er voldoende parkeergelegenheid te vinden.

Programma / activiteiten

Het North Sea Film Festival is een Nederlands festival voor zowel filmmakers als voor publiek. Het drie daagse evenement staat bol van films, documentaires, debatten, workshops en exposities. Alles heeft te maken met de onderwaterwereld. Het NSFF wil filmfanaten met hoogstaande cinematografische kwaliteit kennis laten maken en natuurlijk inspireren. De festiviteiten worden beheerd door vrijwilligers.

Drie dagen achtereen worden er films en documentaires vertoond en worden feestjes en borrels gegeven. Ook worden er prijzen uitgereikt. Het NSFF reikt tweemaal de Wave uit en ook de Nederlandse Onderwatersport Bond reikt een prijs uit aan een Nederlandse film, een in Nederland opgenomen film of een Nederlandse filmmaker. Verder is er ook nog de Greenpeace Oceans Award. Deze prijs wordt gegeven aan de beste verfilming van de bewustwording van de bescherming van de oceanen. Dat is echter nog niet alles. Ook aan kinderen is gedacht met een uitgebreid educatief programma. Het North Sea Film Festival is dus een unieke beleving voor alle leeftijden.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Evenementen, November

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling