Introductie

Diep in de Gelderse Achterhoek ligt het vestingstadje Bredevoort. Een bijzonder stadje met slechts 1500 inwoners, maar tegelijk met een groot aantal bezienswaardigheden. Het stadsgezicht van Bredevoort is beschermd en daarnaast is er een groot aantal oude gebouwen die een mooi beeld schetsen van het leven in vroegere tijden. Maar Bredevoort is meer dan alleen een pittoresk stadje. Even buiten Bredevoort ligt namelijk recreatiegebied Slingeplas. Een klein, maar daarom niet minder leuk recreatiegebied. Hier kun je heerlijk ontspannen, lekker zwemmen en zonnen, en ook liefhebbers van de hengelsport kunnen hier hun hart ophalen. Bovendien is de Slingeplas aangesloten op het zogeheten netwerk van toeristische overstappunten. Dat wil zeggen dat je hier de auto kunt parkeren, de fiets kunt afladen en kunt genieten van een van de vele fietsroutes die vanaf dit punt lopen.

Ga naar de website van Recreatiegebied Slingeplas

Historie en populariteit

De Slingeplas is een voormalige zandwinning. Met dat het zand gewonnen was is het gebied omgetoverd tot recreatiegebied. Uiteraard heeft de Slingeplas een sterk regionale functie en bedient het daarmee onder andere de inwoners van Winterswijk, Aalten en Lichtenvoorde, maar ook landelijk geniet het recreatiegebied bekendheid. En dan vooral vanwege de prachtige ligging midden in het weidse coulisselandschap van de Gelderse Achterhoek.

Locatie

Zoals gezegd is de Slingeplas aangesloten op het netwerk van toeristische overstappunten. In totaal acht routes doen de Slingeplas aan. De Tachtigjarige Oorlogroute is een bijzondere route en voert langs plaatsen die in de Tachtigjarige Oorlog een belangrijke rol hebben gespeeld, zoals Groenlo. Maar ook de 67 kilometer lange poëzie- en prozaroute is de moeite van het fietsen meer dan waard. De route loopt langs plaatsen in het oosten van de Achterhoek waar poëzie een belangrijke rol heeft gespeeld en nog steeds speelt.

Programma / activiteiten

Naast een aantal zonnige zandstranden beschikt recreatiegebied Slingeplas eveneens over een aantal speeltoestellen voor de jongsten, is er voldoende parkeergelegenheid en zijn er sanitaire voorzieningen in het beheerdersgebouw.

Stats & tags


Bredevoort, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling