Introductie

Skidôme was in 1995 de eerste overdekte skibaan van Nederland. Inmiddels is de sneeuwattractie uitgegroeid tot een compleet attractiepark voor jong en oud met ook een slee- en een ijskartbaan, GlowGolf en funpark voor snowboarders.

Ga naar de website van Sneeuwattractiepark Skidôme

Historie en populariteit

Directeur Nicky Broos opende op 17 december 1995 in Rucphen een overdekte skibaan en noemde zijn attractie Skidôme. Twee jaar eerder had hij de borstelbaan van zijn ouders overgenomen, maar het leek Broos beter om met echte sneeuw te gaan werken. Dat was een goede beslissing, want de indoorsneeuwbaan was meteen een groot succes. Skidôme is sinds 2007 in het bezit van een mobiel sneeuwsysteem dat het mogelijk maakt om op iedere locatie sneeuw te leveren. Vanaf september 2011 mag Skidôme zich met recht een sneeuwattractiepark noemen, want de skibaan wordt uitgebreid met een indoor slee- en tubebaan en een indoor ijskartbaan. Skidôme ontvangt op dit moment ieder jaar zo’n 125.000 bezoekers, maar de verwachting is dat het bezoekersaantal na de uitbreiding snel zal stijgen.

Locatie

Skidôme is gevestigd in het Brabantse dorpje Rucphen, tussen Roosendaal en Etten-Leur. Bezoekers kunnen gratis parkeren.

Programma / activiteiten

De skipiste van Skidôme is maar liefst 160 meter lang en 25 meter breed. Wintersportliefhebbers kunnen zich uitleven in echte sneeuw, dankzij het unieke Skidôme SnowSystem. Heeft u nog niet veel ski-ervaring? Dat is geen probleem, want er is een aparte oefenhelling voor beginners. Wilt u het skiën echt goed onder de knie krijgen? Kies dan voor een spoedcursus of een VIP-les.
Er is een beginnershelling, en er is eem blauwe, rode en zwarte piste. Ook is er een funpark voor snowboarders. Scholen, bedrijven, vriendengroepen en families kunnen speciale arrangementen reserveren. Meer informatie kunt u vinden op de website. Heeft u trek gekregen van het skiën? Kom dan langs in het restaurant ‘De Nederlandse Alp’. Hier kunt u heerlijk uitrusten met uitzicht op de piste.

Stats & tags


Rucphen, Noord-Brabant, Nederland
Skihallen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling