Introductie

Op de rand van Geleen, maar op het grondgebied van het Zuid-Limburgse dorpje Schinnen staat streekboerderij Daniken. Deze bijzondere kinderboerderij biedt kinderen en volwassenen een groene oase voor recreatie, educatie, zorg en rust. Een heerlijke plek om tussen de dieren of in de speeltuin even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Ga naar de website van Streekboerderij Daniken

Historie en populariteit

Kinderboerderij Daniken bestaat al ruim dertig jaar. En al dertig jaar komen kinderen en hun ouders maar wat graag naar de boerderij om te genieten van het boerderijleven. In 2004 vond een ingrijpende verbouwing plaats en werd de boerderij van weleer omgetoverd tot een prachtige Limburgse boerderij, met stallen en verblijfsruimten, met weilanden vol bomen, een weide waarin kleinvee rond kan lopen, een hertenweide, een tuintje waarin kruiden en groenten worden verbouwd en een heerlijk veldje waar kinderen zich moe kunnen spelen op een van de vele speeltoestellen. In 2005 werd het beheer ondergebracht bij de Stichting Streekboerderij Daniken en kreeg de kinderboerderij ook zijn huidige naam. Overigens heeft de boerderij naast een recreatieve en educatieve functie ook een zorgfunctie. Mensen met een beperking vinden op streekboerderij Daniken een heerlijke dagbesteding.

Locatie

Streekboerderij Daniken is ten oosten van Geleen gelegen. De streekboerderij ligt in het natuurgebied Ten Eijsden, waar het ook heerlijk wandelen en fietsen is. In Geleen zelf staat de grootste bioscoop van Limburg, dus een bezoekje aan de streekboerderij kun je prima afsluiten met een leuke film en een grote bak popcorn. Voor wie geen genoeg kan krijgen van typisch Limburgse boerderijen biedt de Biesenhof, even ten zuiden van Daniken, uitkomst. Deze 750 jaar oude carréhoeve is prachtig gerestaureerd en geeft een mooi kijkje in het vroegere Limburgse boerenleven.

Programma / activiteiten

Streekboerderij Daniken is niet alleen de ideale plek om alles over dieren te leren, het is ook nog eens een leuke plek om je verjaardagsfeestje te vieren. De exacte invulling van een kinderfeestje geschiedt in goed overleg met de begeleiders, maar staat hoe dan ook garant voor een onvergetelijke dag.

Stats & tags


Geleen, Limburg, Nederland
Boerderij, Dieren & Natuur

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling