Introductie

Adembenemend voorjaar bij Tuinfleur: kievitsbloemen, bloeiende Helleborussen, tulpen en honderden sneeuwklokjes. Ook ‘s zomers een bezoek waard.

Ga naar de website van Tuinfleur

Historie en populariteit

Rika en Pieter van Delden zijn de eigenaren van bezoektuin Tuinfleur. Zij doen met hun tuin jaarlijks mee aan de Oost- Groninger bloembollenroute. Deze route loopt langs vier tuinen die mede voor dit evenement zijn opengesteld.

Locatie

Bezoektuin Tuinfleur ligt in het Groningse Oostwold, een plaats die hoort bij de gemeente Scheemda. Met de auto is de tuin uitstekend bereikbaar. U kunt hier niet met het openbaar vervoer komen.

Programma / activiteiten

Wie in het voorjaar Bezoektuin Tuinfleur aandoet, valt stil. De vroege bloemenpracht is overweldigend; adembenemend mooi. Tussen de paars gespikkelde en witte Kievitsbloemen staan Helleborussen trots te bloeien. Helleborussen in allerlei kleuren: van zachtroze tot heldergroen, van wit tot lila. Tulpen proberen elkaar de loef af te steken door hun hoge stengels en bijzondere kleuren. Honderden, misschien wel duizenden sneeuwklokjes staan in bloei, van het huis-tuin-en-keuken-klokje tot witte bloemen met een groen hartje wat nog het meest aan een roos doet denken. Tuinfleur is verdeeld in 10 tuinkamers. Zo is er een hagentuin, een natuurlijke vijver en een Engelse rozentuin. Meer dan 600 soorten hosta’s en varens zijn er te bewonderen. De borders zijn op kleur en ook clematissen vormen een belangrijk onderdeel in de tuinkamers. Ook in de zomer is Tuinfleur een waar bloemenfeest; uitbundig maar zeker niet rommelig. De hosta’s staan een bomentuin, afgewisseld met het frisse groen van varens en aparte varianten van het gebroken hartje. Langs de natuurlijke vijver irissen in de meest bijzondere kleuren. Bezoektuin Tuinfleur is zeker een tuin om voor om te rijden. De tuin is –naast de dagen van de bloembollenroute- op afspraak geopend van april tot en met september.

Stats & tags


Oostwold, Groningen, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling