Gesloten, niet meer te bezoeken

Introductie

De Provence, één van de meest fascinerende streken van Frankrijk. Prachtige natuur, ruige bergtoppen, oude plaatjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan en velden, uitgestrekte velden vol lavendel. Maar wie denkt dat hij of zij helemaal naar Zuid-Frankrijk moet reizen om te kunnen genieten van het prachtige paars van de uitgestrekte lavendelvelden komt bedrogen uit. Want ook in Nederland groeit lavendel. En wel bij Viva Lavandula in de Noordoostpolder in Marknesse. Hier worden de zintuigen van de bezoeker maximaal geprikkeld. De prachtige paarse gloed en de heerlijke karakteristieke geur van de lavendel doen een ieder goed, of het nu in de Provence is of in eigen land.

Ga naar de website van Viva Lavandula

Historie en populariteit

Jaarlijks weet een groot aantal bezoekers Viva Lavandula te vinden om te genieten van al het goede dat lavendel te bieden heeft. Aangeraden wordt om rustig de tijd te nemen bij een bezoekje aan het lavendel bezoekcentrum, want alleen dan openbaren de werkelijke kleur, geur en vorm van bloem en blad zich.

Locatie

Lavendel Bezoekcentrum Viva Lavandula ligt in de Noordoostpolder. Een bezoekje aan de prachtige lavendelvelden kan daarom prima gecombineerd worden met de grootste toeristische trekpleister van de Noordoostpolder: Schokland. Dit voormalige Zuiderzee- en IJsselmeereiland, dat door de inpoldering van de Noordoostpolder plots omgeven werd door land, wordt jaarlijks door ruim 40.000 mensen bezocht. Overigens werd Schokland ten tijde van de drooglegging in 1942 al niet meer vast bewoond. In 1859 werd het dorp om veiligheidsreden geëvacueerd en de oorspronkelijke bewoners mochten niet meer terugkeren. Schokland staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Programma / activiteiten

De beste manier om alles te weten te komen over lavendel is door een informatieven rondleiding te volgen door de velden en de kwekerij. Zie met eigen ogen hoe de etherische oliën worden gewonnen uit de bloemen van de lavendel. Oliën die op vele terreinen worden gebruikt, maar het bekendste gebruik is toch wel in de parfumindustrie. In het bloeiseizoen kunnen bezoekers zelf een bosje lavendel plukken. Kortom: een heerlijk stukje Zuid-Frankrijk in de Nederlandse polder.

Stats & tags


Marknesse, Flevoland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling