Introductie

In Archeon kunt u drie periodes uit de Nederlandse geschiedenis beleven aan de hand van gereconstrueerde gebouwen uit die tijd en “Archeotolken” in authentieke kledij. Deze periodes zijn de Prehistorie (8800-12 voor Christus), de Romeinste tijd (12 voor Christus – 406 na Christus) en de Middeleeuwen (406-1350 na Christus).

Ga naar de website van Archeon

Historie en populariteit

Het Archeon heeft in 1994 haar poorten voor het eerst geopend. Het park bestond toen uit zeer groot terrein en had een ambitieuze opzet. Toen Archeon in 1996 dreigde failliet te gaan werd een deel van het terrein en het hoofdgebouw verkocht.

Locatie

Doordat een deel van de grond in 1996 aan de gemeente Alphen aan den Rijn is verkocht ligt het Archeon nu midden in de woonwijk Burggooi.

Programma / activiteiten

In Archeon zijn 43 historische gebouwen te bewonderen. Het park bestaat uit poorten, bruggen, herberg, hutten, tempels, klooster, boerderijen en gildenwoningen. De bouwwerken in Archeon zijn reconstructies van gebouwen die ooit écht in Nederland hebben gestaan. Deze zijn op ware grootte gereconstrueerd aan de hand van archeologische vondsten. De bewoners van het park worden Archeotolken genoemd, deze zijn authentiek gekleed en laten u het verleden beleven. Er zijn dagelijks rondleidingen en demonstraties en elke dag wordt afgesloten met een gladiatorengevecht.

Stats & tags


Alphen aan Den Rijn, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling