Introductie

Vroeger stond Stadsboerderij Beeklust bekend als de kinderboerderij van Almelo, maar deze bijzondere boerderij is tegenwoordig veel meer dan alleen een kinderboerderij met lieve dieren. Beeklust heeft een belangrijke sociale functie voor de stad. De medewerkers willen bezoekers een goede indruk geven van het boerenbedrijf en de stadsboerderij is een locatie waar mensen met een beperking hun dag zinvol kunnen besteden.

Ga naar de website van Beeklust Stadsboerderij

Historie en populariteit

Het beheer van de kinderboerderij van Almelo werd in de jaren negentig van de vorige eeuw overgedragen van de gemeente aan de Twentse zorgcentra. Sinds 1995 heet de vroegere kinderboerderij officieel Stadsboerderij Beeklust, want het woord ‘kinderboerderij’ dekt de lading niet meer. Sinds 1995 wordt de boerderij voor een belangrijk deel gerund door mensen met een verstandelijke beperking. Op de boerderij kunnen zij hun dag zinvol en op een leuke manier besteden. De overdracht aan de Twentse zorgcentra bleek een gouden greep. De begeleiders volgden speciale cursussen over het leven en de werkzaamheden op een boerderij, en de cliënten hadden de slag snel te pakken. Voor bezoekers van de stadsboerderij worden er tegenwoordig diverse activiteiten georganiseerd. Helaas besloot de gemeente Almelo de subsidie op de stadsboerderij van 55.000 euro met ingang van 1 januari 2013 te halveren, waardoor de boerderij verplicht is te bezuinigen.

Locatie

Stadsboerderij Beeklust is te vinden in de Twentse stad Almelo in de provincie Overijssel. Naast de stadsboerderij kunt u in deze stad onder meer een historische kerk en een oude korenmolen bezoeken.

Programma / activiteiten

Een bezoek aan Stadsboerderij Beeklust is niet alleen erg leuk, maar ook nog eens leerzaam. Op de boerderij lopen tal van dieren rond, zoals ezels, schapen, kippen, varkens, koeien, kalkoenen, pauwen, ganzen en geiten. De meeste dieren zijn in de zomermaanden te vinden in de buitenverblijven en in de winter in de stal. Een bezoek in de lente is meestal extra bijzonder, omdat er dan regelmatig jonge dieren geboren worden. Bezoekers kunnen gedurende het jaar regelmatig deelnemen aan leuke activiteiten, zoals schaapscheren, een ritje met een ponykar of een bezoek aan een gezellige markt. Iedere werkdag tussen 13.00 en 15.30 uur is de boerderijwinkel geopend, waar u bijvoorbeeld groenten of eieren kunt kopen. Ook vindt u hier leuke cadeau-artikelen en ouderwets snoepgoed.

Stats & tags


Almelo, Overijssel, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling