Introductie

Liefhebbers van een echt lekker biertje opgelet. Bij de Amsterdamse lokale bierbrouwerij ’t IJ kun je nog terecht voor een echt ambachtelijk gebrouwen biertje. Ambachtelijk en biologisch, hoe lekker en gezond wil je het hebben? En het proeflokaal, waar de korte rondleidingen door de brouwerij altijd eindigen, is voor veel Amsterdammers ook nog eens het stamlokaal. Een lekker, verantwoord biertje dus in een typisch Amsterdamse omgeving met de typische Amsterdamse gezelligheid. Voor de echte liefhebber van het goudgele gerstenat is een bezoek aan Brouwerij ’t IJ een must.

Ga naar de website van Brouwerij ‘t IJ

Historie en populariteit

De oprichter van Brouwerij ’t IJ, Kaspar Peterson, verdiende in eerste instantie zijn geld in de muziek. Vooral bij de generaties van voor de jaren tachtig zal een lichtje gaan branden bij het horen van titels als ‘Je loog tegen mij’ en ‘Hé Amsterdam’, nummers die uiteindelijk door de band Drukwerk, waar bassist Peterson overigens niet bij speelde, landelijke bekendheid kregen. Maar in 1983 liet Peterson de muziek voor wat het was en begon hij in een kraakpand aan het IJ zijn eigen bierbrouwerij. Twee jaar later volgde de verhuizing naar de huidige locatie, een voormalig badhuis aan de Funenkade. Inmiddels wordt hier jaarlijks 250.000 liter bier gebrouwen. En met enige trots vermeldt de website dat veel bier daarvan de brouwerij niet eens verlaat, maar in het proeflokaal wordt opgedronken.

Locatie

Natuurlijk kun je het beste de hele dag op het heerlijke terras zitten bij brouwerij ’t IJ. Lekker zonnetje, biertje erbij, fijne muziek, goed leven. Helaas zijn de openingstijden van het proeflokaal beperkt. Van 15.00 tot 20.00 uur stroomt het bier hier rijkelijk, maar voor of na die tijd moet je je eigen invulling aan de dag zien te geven. Vooral voor de tijd voor een bezoek aan brouwerij ’t IJ zien er in de directe omgeving twee mooie opties. Allereerst natuurlijk de hoofdstedelijke dierentuin Artis, maar eveneens op een steenworp afstand en minstens zo interessant is het Tropenmuseum.

Programma / activiteiten

Hoewel gewoon een lekker biertje drinken al een heerlijke belevenis is bij brouwerij ’t IJ is een rondleiding natuurlijk de meest informatieve manier om kennis te maken met het heerlijke, eerlijke gerstenat wat hier rijkelijk uit de tap stroomt. Raadpleeg de website voor actuele informatie over rondleidingen, openingstijden en speciale acties.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling