Introductie

Het vestingstadje Buren wordt gesierd met de titel ‘Oranjestad’ en is geweldig om te bezoeken tijdens een dagje weg. Het stadje kent vele bezienswaardigheden, variërend van historische panden tot indrukwekkende stadsmuren en grachten, en van de Sint Lambertuskerk tot aan de stadspoort. Ook het kasteelplantsoen zal zeker indruk maken en dat geldt eveneens voor het museum. Uiteraard zijn er ook leuke winkeltjes te vinden waar souvenirs gekocht kunnen worden en de diverse restaurantjes bereiden de meest heerlijke gerechten. In de omgeving kunnen er overigens prachtige wandel- en fietsroutes gevolgd worden, zodat een stadswandeling door Buren Oranjestad perfect gecombineerd kan worden met andere activiteiten.

Ga naar de website van Buren Oranjestad

Historie en populariteit

Het stadje Buren Oranjestad is al zeshonderd jaar oud en de titel Oranjestad wordt waardig gedragen en is mede ingegeven door een huwelijk, dat hier op 8 juli 1551 werd voltrokken. Willem van Oranje en Anna van Buren traden op deze gedenkwaardige dag in de geschiedenis in dit stadje in het huwelijk. Het is meer dan zeshonderd jaar geleden dat Buren officieel stadsrechten kreeg toegewezen. Tegenwoordig worden er ook met andere Oranjesteden banden aangehaald, zoals met Dillenburg in Duitsland en Diest in België.

Locatie

Het vestingstadje Buren is gelegen in de provincie Gelderland en kan zowel met het openbaar vervoer als met de auto prima worden bereikt. Met het openbaar vervoer is het mogelijk om naar het station Tiel of Geldermalsen te reizen, om vanaf daar de bus te nemen.

Programma / activiteiten

Bij het bezoeken van Buren Oranjestad wordt aangeraden om te voet het vestingstadje te verkennen, want alle bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar gelegen. Er is geen doorgaand verkeer, dus bezoekers kunnen in alle rust wandelen. De smalle straten en de authentieke oude huisjes geven gasten het gevoel alsof zij in de Middeleeuwen zijn beland.

Daarnaast kunnen bezoekers van Buren Oranjestad ervoor kiezen om van één van de leuke arrangementen gebruik te maken, waarbij een stadswandeling bijvoorbeeld gecombineerd kan worden met Oud Hollandse spelen. Deze spelletjes zijn voor jong en oud leuk om te doen. Voor een gezellige familiedag, een uitje met vrienden of collega’s is deze locatie dan ook uitermate geschikt. Een dagje Buren Oranjestad staat garant voor plezier, gezelligheid en mooie dingen.

Stats & tags


Buren, Gelderland, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling