Introductie

In de Carrousel in Vlissingen kan jong en oud het hele jaar door genieten van de gezellige en nostalgische sfeer van de kermis. Tussen het Arsenaaltheater en het Attractiecentrum Het Arsenaal ligt dit gebouw vol met spelletjes en vermaak. Flipperkasten, horloges grijpen, gokkasten, dancemachines en een echt museum maken onder meer van deze attractie een interessante bezienswaardigheid. Dit in combinatie met de leuke activiteiten bij Carrousel Vlissingen vormen een perfect uitstapje voor het hele gezin.

Ga naar de website van Carrousel Vlissingen

Historie en populariteit

Op de landtong waar de Carrousel in Vlissingen te vinden is, is in 1607 nationale zeeheld Michiel de Ruyter geboren. Tijdens de Franse bezetting is de woonwijk in opdracht van Napoleon gesloopt. De woningen moesten plaats maken voor een hospitaal voor de soldaten van het Franse leger. Het gebouw is echter nooit afgemaakt, want in 1814 vertrokken de Fransen. Wat een hospitaal had moeten worden, is later Het Arsenaal geworden.

Locatie

De Carrousel ligt als relatief modern gebouw direct naast Het Arsenaal en is sinds 1993 voor bezoekers de plek voor spel en vermaak. De wereld van de spelletjes wordt dan ook druk bezocht door zowel toeristen als bewoners van Vlissingen. Vooral op zaterdagavond is het in de Carrousel Vlissingen altijd een gezellige drukte.

Programma / activiteiten

De Carrousel is te vinden op de kade van de jachthaven in Vlissingen, in de mooie kustprovincie Zeeland. Vlissingen is per trein en bus goed bereikbaar. In de omgeving van de jachthaven vinden bezoekers voldoende parkeergelegenheid op de speciaal aangewezen parkeerterreinen, die op loopafstand van de Carrousel gelegen zijn.

De Carrousel in Vlissingen bestaat uit meerdere faciliteiten. In het Rebrov Café kunnen bezoekers genieten van een hapje of een drankje, terwijl de kinderen zich vermaken met de spelletjes die in het café georganiseerd worden. Met uitzicht op de jachthaven, maar zonder het rumoer van de Rebrov Games, kan er in alle rust genoten worden van de Russische sfeer.

Een andere faciliteit is Cue Action. Vooral voor liefhebbers van een spelletje pool of snooker is dit een leuke gelegenheid. Op tien tafels kan er gespeeld worden zolang men dat wenst. Daarnaast tonen diverse beeldschermen een variatie aan sportkanalen en kan er gedart worden.

Misschien wel het allerleukst voor zowel jong als oud is de kermis. Het hele jaar door kunnen er de bekende spelletjes gedaan worden, zoals ballen gooien en horloges grijpen, waar leuke prijzen mee te winnen zijn. Ook kan er een rondje in de paardencarrousel gedraaid worden. Bijzondere bezienswaardigheden zijn het Jukeboxmuseum en het Groot Orgel. En een bezichtiging van de Steiffpoppencollectie en de miniatuurkermis mag zeker niet overgeslagen worden. Als leuke herinnering aan de Carrousel in Vlissingen kunnen bezoekers op de foto worden gezet met de carrousel op de achtergrond.

Stats & tags


Vlissingen, Zeeland, Nederland
Entertainment, Recreatiecentra

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling