Introductie

De Allersmaborg in het Groningse Ezinge is een bijzonder cultuur-historisch monument uit de vijftiende eeuw. De bijzondere locatie kan worden gehuurd voor feesten of zakelijke bijeenkomsten.

Ga naar de website van De Allersmaborg

Historie en populariteit

Het oudste gedeelte van de Allersmaborg bestaat uit een huis met dikke muren van grote bakstenen. Dit stenen huis is gebouwd in de vijftiende eeuw. In de daaropvolgende eeuw wordt aan dit huis een vleugel gebouwd. Weer een eeuw later krijgt de borg singels, een gracht en een ophaalbrug. Ook in de eeuwen daarna wordt er flink gebouwd aan het statige huis, dat eeuwenlang wordt bewoond door particulieren. In 1946 komt de borg in het bezit van de gemeente Ezinge, die het monument in 1970 voor een symbolisch bedrag van 1 gulden verkoopt aan Staatsbosbeheer. In de jaren zeventig van de twintigste eeuw exposeren kunstenaars hun werk in de borg. Zo’n dertig jaar later, in 2005, krijgt de Rijksuniversiteit Groningen het pand in erfpacht voor een periode van 30 jaar. Sinds 2007 woont Joke Poppema samen met haar man in de borg. Als gastvrouw is Joke verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering.

Locatie

De Allersmaborg ligt aan een kronkelweggetje tussen Aduarderzijl en Ezinge in Noord-Groningen. Parkeren is gratis.

Programma / activiteiten

De bijzondere borg leent zich uitstekend voor workshops, trainingen, vergaderingen en (trouw)feesten. Afhankelijk van het type bijeenkomst en het aantal genodigden, kunt u kiezen uit verschillende ruimtes. Zo is er de Notariskamer, de Rode Kamer, de Blauwe Kamer, het Koetshuis en de Opkamer. Voor zakelijk gebruik is er apparatuur aanwezig, zoals een overheadprojector, flip-overs, laptops en een microfoon. Ook zijn er twee slaapzalen met douches en toiletten en in totaal 24 slaapplaatsen. De Allersmaborg kan bovendien de catering verzorgen voor uw evenement. Op de website van de borg vindt u een (prijs)lijst met de mogelijkheden.

Stats & tags


Ezinge, Groningen, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling