Introductie

De Eusebius kerk is van oudsher het middelpunt van Arnhem. Een markant en historisch gebouw met een circa 93 meter hoge toren. Het monumentale, unieke bouwwerk is een uitstekende locatie voor vele verschillende evenementen. Bezoekers kunnen hier terecht voor tentoonstellingen, vergaderingen, diners en beurzen. Op 73 meter hoogte bevindt zich de Belvédère, een zaal waar men een prachtig uitzicht heeft over de stad. Een perfect decor om te trouwen en grootschalige feesten. Daarnaast wordt er maandelijks tevens een kerkdienst gehouden in de Eusebius laatgotische kerk.

Ga naar de website van De Eusebiuskerk

Historie en populariteit

De bouw van de Eusebiuskerk werd in 1450 gestart, maar vanwege geldgebrek heeft de bouw meer dan eeuw geduurd. De domkerk van het Duitse stadje Xanten heeft gediend als voorbeeld voor de bouw van de kerk. In 1944-1945 werd het hart van Arnhem doelwit van vernieling en branden, zo ook de kerk. Het gebouw werd in de oorspronkelijke stijl hersteld tijdens de naoorlogse restauratie en in 1961 werk de kerk in gebruik genomen. Dit in aanwezigheid van vele autoriteiten en Koningin Juliana. Wie Arnhem bezoekt, kan niet om de Eusebiuskerk heen.

Locatie

De Eusebius is gelegen in het centrum van Arnhem, in de provincie Gelderland. De kerk is prima te bereiken zowel met het openbaar vervoer als met eigen vervoer.

Programma / activiteiten

De Eusebius is een multifunctionele kerk. De kerk doet dienst als accommodatie voor vele doeleinden. Vak- en consumentenbeurzen, tentoonstellingen, vergaderingen, diners, congressen, concerten, recepties en meer. De primaire functie van de kerk is het behouden van het prachtige, markante gebouw. Dit wordt zodoende gedaan door het verhuren van de diverse historische ruimtes. Gasten kunnen hier terecht voor een kopje thee tot aan een exotische cocktail en vanaf een eenvoudig bittergarnituurtje tot aan een exclusief, drie-gangen diner.

Evenementen die hier onder meer worden georganiseerd zijn een sieradenbeurs, kunstexposities en de zorgbeurs. Maar ook een Rode Kruis gala, orgelconcert en kerstsamenzang kan men bijwonen. Daarnaast wordt er eenmaal per maand een kerkdienst in de Eusebius gegeven.

Stats & tags


Arnhem, Gelderland, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling