Introductie

De Hanneshoeve, gelegen aan de rand van Giessenburg richt zich voornamelijk op kinderen en ouders. Vanwege de grote ruimte rondom de woning, bieden ze hier een kleinschalige, flexibele opvang na schooltijd, op schoolvrije dagen en tijdens schoolvakanties aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De missie van De Hanneshoeve is om kinderen de tijd van hun leven in de natuur te kunnen geven en op een betaalbare en ontspannen wijze educatie bij te brengen. Kinderen kunnen hier spelen, met dieren omgaan en meedoen aan diverse leuke activiteiten.

Ga naar de website van De HannesHoeve

Historie en populariteit

De Hanneshoeve in de polder bij Giessenburg is ontstaan uit de ruimte rondom de woning. Deze ruimte wilde men delen met kinderen. Niet alleen voor speelplezier, maar ook als bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen door ze bewust te laten worden van de natuur. Er wordt veel gebruik gemaakt van De Hanneshoeve in vakanties, na schooltijd en als vrijetijdsbesteding.

Locatie

De Hanneshoeve is gelegen aan rand van Giessenburg, een klein dorp in de polder van de pronvincie Zuid Holland. Met de auto is de locatie prima te bereiken. Wie met het openbaar vervoer komt, kan de bus vanaf NS Station Gorinchem of Hardinxveld-Giessendam nemen.

Programma / activiteiten

De Hanneshoeve heeft zich helemaal aangepast aan de schooltijden en is daarom open tot 18:30 uur. Op de Hanneshoeve bevinden zich diverse weides met dieren. Kinderen kunnen hier dieren leren kennen en verzorgen, dieren voeren & knuffelen en hokken schoonmaken onder begeleiding. Daarnaast is de Hanneshoeve een natuureducatie boerderij. Dit wil zeggen dat kinderen door middel van leuke, leerzame opdrachten alles te weten komen over de bodem, de lucht, het water en de planten en dieren die hierin leven. Ook kinderen met een licht verstandelijke beperking zijn welkom op de Hanneshoeve zorgboerderij.

In schoolvakanties worden diverse leuke activiteiten georganiseerd, waaronder Spetter, spatter, spater, lekker in het water (de sloot), maar ook speurtochten en op safari. Daarnaast beschikt De Hanneshoeve over HannesHeerlijkHeid, waar bezoekers na een stevige wandeling of een rondje fietsen kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Stats & tags


Giessenburg, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling