Introductie

De Orchideeën Hoeve is de grootse tropische tuin van Europa met meer dan 2000 verschillende soorten orchideeën, duizenden vlinders, leguanen en vissen.

Ga naar de website van De Orchideeën Hoeve

Historie en populariteit

Tuinderfamilie Maarssen heeft de hoeve opgezet. De vierde generatie Maarssen is de huidige eigenaar van het tropische paradijs. Wat ooit begon als kwekerij van de tropische plant is uitgegroeid tot een park van naam.

Locatie

Dit orchideeënparadijs ligt in de Noordoostpolder in het plaatsje Luttelgeest. Het is uitstekend bereikbaar met de auto. Dit geldt ook voor het openbaar vervoer, tenzij u in het weekend de hoeve wilt bezoeken. Op zaterdag en zondag is de busverbinding niet goed.

Programma / activiteiten

Een dag Orchideeën Hoeve is een duizelingwekkende dag dwalen door een wereld van bloeiende orchideeën in alle soorten, maten en kleuren. Het is de grootse tropische tuin van Europa met een zeer uitgebreide collectie exotische planten. Onderweg komt u door diverse werelden met allen hun eigen biotoop. Duizenden vlinders dwarrelen rond uw hoofd. De hoeve bestaat uit een aantal ‘werelden’: de tropische tuin, een Taiwanese tuin, de Maleisische tuin, de vlindertuin en de kwekerij. Tevens is er een winkel waar u de meest uiteenlopende orchideeën kunt kopen en daarnaast nog een heleboel andere leuke dingen, zoals potten en woonaccessoires. Een tropische serre is ingericht als restaurant, waar u gebruik kunt maken van een kopje koffie en een buffet. In de buitentuin is een heerlijk zonnig terras. Bij de hoeve kunt u diverse arrangementen boeken. U kunt bijvoorbeeld een workshop bloemschikken volgen, een rondleiding krijgen of genieten van een high tea. Regelmatig zijn er extra activiteiten, zoals tentoonstellingen. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen het avontuur aan en het wildpad nemen, waarbij allerlei spannende activiteiten op hun pad komen. De Orchideeën Hoeve is dagelijks geopend, behalve op Nieuwjaarsdag.

Stats & tags


Luttelgeest, Flevoland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling