Introductie

Bij De Theewagen geniet u van een kopje thee in een romantische tuin en uitkijkend over de Alblasserwaard. Tevens betaalbare serviezen verkrijgbaar.

Ga naar de website van De Theewagen

Historie en populariteit

Theeschenkerij De Theewagen ligt in Goudriaan. Dit plaatsje tussen Nieuwpoort en Gorinchem dankt zijn naam aan het stroompje waaraan het is ontstaan: het veenstroompje Goudriaan. De poldermolen in Goudriaan stamt uit 1779 en is nog in werking. De basis van de kruiskerk is gelegd in de 14e eeuw. Ook het Raadhuis kunt u bezichtigen, welke in 1857 van café is omgebouwd tot bestuurshuis.

Locatie

De Theewagen ligt in de Alblasserwaard, in het plaatsje Goudriaan. Met de auto is de theetuin uitstekend bereikbaar. Met het openbaar vervoer zult u gebruik moeten maken van een taxi, of openbaar vervoer na telefonische afspraak. Verschillende wandel- en fietsroutes lopen langs Theetuin de Theewagen. Een bezoek aan recreatiegebied Slingeland is zeker de moeite waard nu u hier in de buurt bent.

Programma / activiteiten

De Theewagen is een romantische tuin met uitzicht over de Alblasserwaard. U kunt hier een kopje koffie of thee drinken en uitrusten tijdens uw wandel- of fietstocht. In de pipowagen -die is omgetoverd tot een stijlvol idyllisch wagenwinkeltje- kunt u servies kopen. De theetuin heeft elk seizoen wat te bieden en is daarom het hele jaar door dagelijks geopend. In de zomer kleuren eenjarigen en kuipplanten de tuin. Hiernaast bloeien dan ook de geurende rozen, clematissen, vingerhoedskruid, pioenrozen, blauwe regen. Roze en blauwe tinten domineren de tuin. Vanaf het kleine zitje kijkt u over de Alblasserwaard. ’s Winters kunnen wandelaars en fietsers binnen in het knusse wagentje op adem komen en zich opwarmen met een bakje koffie. De serviezen die u hier koopt zijn vriendelijk geprijsd. Eigenaresse Lia Beijer, verkoopt het tafelgoed alleen omdat ze het leuk vindt.

Stats & tags


Goudriaan, Zuid-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling