Introductie

Dwaaltuin Het Heelal, gelegen in Achterhoek is een doolhof met binnenin een labyrint. Terwijl bezoekers in deze dwaaltuin in het doolhof een weg proberen te vinden, worden zij meegevoerd langs schilderijen, beelden en gedichten. Bezoekers maken op deze manier op een hele andere manier kennis met de kunst. Zoals de Dwaaltuin Het Heelal zelf al aangeeft, het is een zoektocht naar een open hart en wie wil dit nu niet. Het doolhof met daarin een labyrint is absoluut de moeite waard voor zowel volwassenen als voor kinderen. Kom langs en ervaar het zelf!

Ga naar de website van Dwaaltuin het Heelal

Historie en populariteit

Het idee van Dwaaltuin Het Heelal is ontstaan, omdat de beheerder in het verleden een ster was in de weg kwijt raken en verdwalen. Vanwege het feit dat hij eveneens kunstenaar was, heeft hij zijn idee uitgewerkt en kwam hij met het project kunst en cultuur te combineren. Het labyrint van de Dwaaltuin is er gekomen om lekker te dolen en te verdwalen en de kunst die men onderweg tegenkomt is onder meer gemaakt uit eigen hand. Maar, ook vele andere kunstenaars hebben meegewerkt aan dit project. De naam Heel-al is ontleend aan het heelal, alles is heel en omvattend, ook de zon, de maan, planeten en de sterren. Dwaaltuin Het Heelal is populair bij iedereen die houdt van plezier en kunst kijken, maar dan op een andere manier.

Locatie

Dwaaltuin Het Heelal is te vinden in de Achterhoek, in de plaats Vorden, provincie Gelderland. De Dwaaltuin is prima met de auto te bereiken vanuit alle streken. Kinderen tot 5 jaar mogen gratis naar binnen.

Programma / activiteiten

Dwaaltuin Het Heelal is leuk en leerzaam voor jong en oud. De tuin is bedoeld voor kinderlijke volwassenen en volwassen kinderen, aldus de beheerder. Kinderen kunnen heerlijk op eigen houtje ronddwalen door de mooie tuin en ouderen kunnen meedoen of de wereld van de bijzondere kunst aanschouwen. Er worden geregeld activiteiten georganiseerd in Dwaaltuin Het Heelal, zoals de Zweethutceremonie en Het Labyrint als levensloop.

Stats & tags


Vorden, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling