Introductie

Bij Ecoscope maakt u samen met de kinderen op een speelse manier kennis met natuur en milieu. Dit gebeurt zowel binnen als buiten door middel van leuke activiteiten.

Ga naar de website van Ecoscope

Historie en populariteit

De natuur en het landschap van Schouwen-Duiveland is de rode draad die loopt door Ecoscope. Je kunt hier veel inheemse planten en dieren bewonderen. In de toekomst wordt Ecoscope onderdeel van natuur- en milieueducatiecentrum Schouwen- Duivenland.

Locatie

Het activiteitencentrum ligt op Schouwen- Duivenland in de plaats Renesse. Het park is goed bereikbaar met de auto. Zoals het een milieu- en natuurpark betaamt, geldt dat ook voor het openbaar vervoer. Ecoscope is een prima startpunt voor een verkenning van het bijzondere Zeeuwse landschap. Ook ligt de zee binnen handbereik.

Programma / activiteiten

Bij Ecoscope kun je allerlei spelletjes doen. Deze spellen zijn niet alleen leuk, ze zetten je ook aan het denken. Je wordt je bewust van je eigen consumptiegedrag, impulsaankopen, het maken van keuzes. Je krijgt inzicht in de hoeveelheid afval die je produceert en welke gevolgen dit heeft voor onze leefomgeving. Je maakt kennis met verschillende manieren om energie op te wekken. Natuurlijk komt vervoer ook aan bod. Er zijn tegen bijbetaling extra activiteiten mogelijk, zoals een rugzaktocht. In het museumcafé worden allerlei biologische lekkernijen aangeboden, zoals zelfgemaakte chocolademelk, appeltaart en Belgische bieren. Vanaf het beschutte terras heb je zicht op het speeltuintje. Het natuur- doepark is minimaal een dag in het weekend open. Tijdens schoolvakanties kun je er bijna elke dag terecht. Voor groepen zijn er talloze arrangementen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een natuurwandeling of strandjutten.

Stats & tags


Renesse, Zeeland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling