Introductie

Recreatiegebied Erkemederstrand is veelzijdig, er is geen plek waar meer te doen is op het gebied van recreatie dan op deze locatie. Jong en oud, iedereen is welkom en voor iedereen is er wat leuks te doen. Men kan er voor een korte of langere vakantie terecht, maar ook voor een gezellig dagje uit. Dagrecreatie, evenementen, de jachthaven, de horeca, het strand en bos, het bruisende Erkemederstrand Recreatiegebied heeft het allemaal voor iedereen!

Ga naar de website van Erkemederstrand Recreatiegebied

Historie en populariteit

Het Erkemederstrand Recreatiegebied is ontstaan tijdens de inpoldering van Zuidelijk Flevoland. Dit gebeurde in 1968. Hierbij is het Nuldernauw ontstaan, onderdeel van de Veluwerandmeren. Iets meer dan dertig jaar geleden is het Nuldernauw als zwemgebied in gebruik genomen en langzamerhand is het recreatiegebied ontstaan. Het Erkemederstrand is populair bij jong en oud, bij dagjesmensen en vakantiegangers, bij mens en hond! Vooral ’s zomers is het Recreatiegebied Erkemederstrand één groot feest voor alle leeftijden.

Locatie

Recreatiegebied Erkemederstrand is gelegen in de plaats Zeewolde in de provincie Flevoland. Het is een lang strand aan het Nuldernauw, met ruim voldoende parkeergelegenheid en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.

Programma / activiteiten

In Recreatiegebied Erkemederstrand krijgen bezoekers de hele dag, of langer, een echt vakantiegevoel. Het strand en de directe omgeving hebben zo veel te bieden, het is te veel om op te noemen. Zo kan men er overnachten op de camping en een weekend of langer genieten van de gezellige omgeving. De hond mag mee en ook die hoeft zich in deze groene omgeving niet te vervelen. Er is zelfs een speciaal hondenstrand. Alles is aanwezig voor een perfect verblijf in Zeewolde. Strand, water en bos zorgen voor vermaak voor iedereen.

Gasten kunnen er heerlijk door het mooie natuurgebied fietsen. Er kunnen verschillende watersporten worden uitgeoefend, zoals surfen en zeilen. Er zijn vele faciliteiten aanwezig, zoals een eetgelegenheid en een campingsupermarkt. Daarnaast zijn er voor kinderen een kinderboerderij, speelbos, springkussen en diverse speeltuinen. Ook is er een prachtige midgetgolfbaan aangelegd. Voor bezoekers van de camping en de haven is er een gezellig recreatieprogramma opgesteld. Er kunnen allerlei activiteiten gedaan worden zoals een spelletje beach-soccer of beach-volleybal. Daarnaast kunnen sporten als basketbal en tafeltennis gespeeld worden. Zelfs bij slecht weer hoeven bezoekers zich geen moment te vervelen, want dan is er binnen altijd de gelegenheid tot dart, tafelvoetbal en laserschieten. Ook is er een Xbox aanwezig en zijn er diverse gezelschapsspelletjes verkrijgbaar. In het Erkemederstrand Recreatiegebied is het het hele jaar door goed toeven.

Stats & tags


Zeewolde, Flevoland, Nederland
Dieren & Natuur, Recreatiegebieden

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling