Introductie

De Euromast in Rotterdam is met 185 meter het hoogste rijksmonument van Nederland. De snelle liften brengen je in een mum van tijd naar de top. Echte waaghalzen kunnen via een touw aan de buitenkant op 100 meter hoogte tokkelend of abseilend aan de afdaling beginnen.

Ga naar de website van Euromast

Historie en populariteit

De architect H.A. Maaskant heeft met zijn ontwerpen een belangrijke bijdrage geleverd aan de wederopbouw van de stad Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog. Hij ontwierp ter gelegenheid van de eerste Floriade in 1960 ook de Euromast. De 104 meter hoge toren werd op 25 maart 1960 officieel geopend door prinses Beatrix. Op 100 meter werd het Kraaiennest gevestigd. Dat was destijds behoorlijk hoog, maar al snel werden er andere hoge gebouwen omheen gebouwd. Tien jaar later werd de toren daarom verhoogd naar 185 meter. Ook kwam er een ronddraaiende cabine, de Euroscoop. In 2010 werd de Euromast aangewezen als rijksmonument. De toren trekt zo’n 250.000 bezoekers per jaar.

Locatie

De Euromast ligt naast het park in Rotterdam waar in 1960 de Floriade werd gehouden. De toren is goed te bereiken met het openbaar vervoer, maar er is ook voldoende parkeergelegenheid voor wie met de auto komt.

Programma / activiteiten

Voor mensen met een beetje hoogtevrees is een bezoek aan de uitzichtplatforms alleen al spannend genoeg. Als het helder is, kun je zelfs de steden Hoek van Holland, Delft en Dordrecht zien liggen. Op 100 meter hoogte kunt u een drankje bestellen of een diner nuttigen in de brasserie die door Jan des Bouvrie is ingericht. Wilt u langer genieten van het prachtige uitzicht? Reserveer dan tijdig een nacht in één van de bijzondere suites boven de brasserie. De Euromast is ook een populaire locatie voor bruiloften, feesten, recepties en vergaderingen.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling