Introductie

De Grote Kerk Breda, ofwel Onze Lieve Vrouwe Kerk behoort tot één van de mooiste en belangrijkste monumenten van Breda. De kerk, gebouwd door de Oranje-Nassaus is uitgerust met schitterende wand- en plafondschilderingen. Ook de buitenkant van de kerk mag er zijn. De imposante architectuur van het gebouw aan de buitenzijde verraad het rijke cultuurhistorische verleden. De Grote Kerk Breda is een bezoek dan ook meer dan waard!

Ga naar de website van Grote Kerk Breda

Historie en populariteit

De Grote Kerk Breda schrijft ongeveer 750 jaar geschiedenis. Uit een gevonden oorkonde, daterend uit 1269 is gebleken dat omstreeks de 13e eeuw de toenmalige bestaande kerk werd vervangen door een nieuwe stenen kerk, de Grote Kerk. In vroegere eeuwen werd er tevens begraven in de kerk, maar door een algemeen verbod in 1829 kwam hier een einde aan.

Locatie

Door de eeuwen heen vonden er diverse restauraties plaats, waarbij de grote restauratie in 1998 werd afgesloten met een feestelijke opening en heringebruikname van het gebouw. Dit in aanwezigheid van Koningin Beatrix. Vanaf 1998 is men gestart met het stap voor stap restaureren van het interieur. Vele bezoekers van Breda bezoeken eveneens de Grote Kerk Breda, ofwel de Onze Lieve Vrouwe Kerk.

Programma / activiteiten

De Grote Kerk Breda is gelegen in het centrum van Breda, provincie Noord Brabant. In de nabijheid zijn diverse betaald parkeergarages, waardoor de kerk prima met eigen vervoer is te bereiken. Ook vanaf het NS Station Breda is de Grote Kerk gemakkelijk te bereiken. Bezoekers dienen het centrum en de Grote Markt aan te houden.

De Grote Kerk Breda is absoluut de moeite van het bezoeken waard. Alleen het gebouw op zich is al een prachtige bezienswaardigheid. De stijlvolle locatie, historische sfeer en ambiance, gecombineerd met moderne faciliteiten, maakt van de kerk een uitstekende plek voor evenementen zoals koren- en orgelconcerten, antiek- en kunstbeurzen, bedrijfsrecepties, vergaderingen, zakenlunches, cursussen, huwelijksvoltrekkingen en tentoonstellingen.

Geregeld worden er activiteiten georganiseerd in deze kerk zoals een informatiemarkt voor het onderwijs, een verwendag, foto expositie, cultureel podium en boekpresentatie. De Grote Kerk Breda is zodoende meer dan alleen een schitterend en belangrijk monument.

Stats & tags


Breda, Noord-Brabant, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling