Introductie

Bierliefhebbers opgelet. In het Limburgse Arcen, even boven Venlo, bevindt zich honderd jaar biergeschiedenis. Op dezelfde plek waar een eeuw geleden vier vrienden de Hertog Jan brouwerij begonnen wordt het edele gerstenat nog steeds gebrouwen. Met veel gevoel voor traditie. Dit gevoel kun je nu ook zelf ervaren. Met een rondleiding door de brouwerij maak je hoogstpersoonlijk kennis met de oorsprong van het Arcense bier.

Ga naar de website van Hertog Jan-Brouwerij

Historie en populariteit

De historie van Hertog Jan gaat terug naar het jaar 1914, wanneer vier bevriende brouwers besluiten tot de oprichting van Stoombierbrouwerij De Vriendenkring. Passie is de drijfveer. Passie die al snel ook in andere delen van het land wordt opgemerkt en een succesverhaal is geboren. In de Tweede Wereldoorlog ligt de brouwerij midden in de vuurlinie. Tijdens de rondleiding zijn de kogelgaten uit die periode nog steeds goed zichtbaar.

Locatie

De brouwerij van Hertog Jan ligt in het prachtige Arcen. En de brouwerij is zeker niet het enige hoogtepunt van het vestingstadje aan de Maas. Even zozeer een bezoekje waard zijn de Kasteeltuinen. Hier wanen bezoekers zich, te midden van de mooiste tuinen van Nederland, in vroegere tijden. Een bezoekje aan de brouwerij valt eveneens te combineren met een heerlijk dagje ontspannen in de thermaalbaden van Arcen. Uit een 892 meter diepe bron welt hier thermaalmineraalwater op dat een constante temperatuur heeft van 35-36 graden. En meer in het verlengde van de brouwerij ligt een bezoek aan Graanbranderij de IJsvogel, waar jenevers, bitters, kruidenbitters, likeuren en likorettes op ambachtelijke wijze gestookt worden. Kortom, Arcen heeft enorm veel te bieden.

Programma / activiteiten

Een rondleiding door de brouwerij van Hertog Jan duurt ongeveer een uur. In dat uur worden bezoekers bijgepraat over de geschiedenis van de brouwerij en over het brouwproces zelf. Brouw- en afvulactiviteiten kan de brouwerij echter niet op voorhand garanderen. Uiteraard wordt de rondleiding afgesloten met een glas Hertog Jan Pilsener. De brouwerij is geopend voor rondleidingen op dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag een uurtje langer. Van november t/m maart is de brouwerij op dinsdag gesloten.

Stats & tags


Arcen, Limburg, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling