Introductie

Het Twentse recreatiegebied Het Rutbeek biedt zowel in de zomer als in de winter tal van mogelijkheden op recreatiegebied. Iedereen die dol is op activiteiten in de buitenlucht, kan hier zijn hart ophalen. Van wandelen en fietsen tot zwemmen, duiken of kanoën, het is allemaal mogelijk. Uiteraard kan er tussen de activiteiten door ook even lekker geluierd worden op de stranden en ligweiden. En wanneer de winter doorzet, kan men bij Het Rutbeek schaatsen en zelfs langlaufen!

Ga naar de website van Het Rutbeek

Historie en populariteit

Het gebied is ontstaan door zandafgravingen. Een afgegraven gebied dat volloopt met water waardoor een plas ontstaat, is vaak zeer geschikt voor recreatieve doeleinden. Zo geschiedde het ook in Enschede. In 1975 werd gestart met de aanleg van het recreatiegebied en in 1978 werd Het Rutbeek voltooid. Vanaf het eerste moment heeft het gebied veel bezoekers getrokken en momenteel mag Het Rutbeek meer dan 200.000 bezoekers van alle leeftijden per jaar verwelkomen.

Locatie

Het Rutbeek is een recreatiegebied ten zuidwesten van de stad Enschede, gelegen in het oosten van de provincie Overijssel. Het terrein is bereikbaar via het openbaar vervoer door de trein naar Enschede Centraal te nemen en daar op de bus richting Borculo te stappen. Het Rutbeek heeft voldoende parkeergelegenheid voor wie met eigen vervoer komt.

Programma / activiteiten

Recreatiegebied Het Rutbeek omvat maar liefst 120 hectare, een gebied dat bestaat uit water, stranden, moeras, weide en bos. Het recreatiegebied biedt de bezoeker allerlei mogelijkheden zoals duiken, surfen, waterskiën, kanoën en lekker zwemmen in het speciaal voor zwemmers afgeschermde deel van de plas. Voor zwemdoeleinden wordt de kwaliteit van het water regelmatig gecontroleerd. Ook voor vissers is er een rustig stukje van de plas gereserveerd.

De ervaren duiker kan hier op een uitstekende manier zijn hobby uitoefenen. De duikfles kan ter plekke gevuld worden en in de winkel worden diverse duikartikelen verkocht. Voor mensen die graag kennis willen maken met de duiksport, is er de mogelijkheid een introductieduik te maken.

Voor kinderen is er een speeltuin en over het park zijn diverse picknickbanken verspreid. In de kiosken zijn versnaperingen te koop en in het paviljoen is een lekkere maaltijd te nuttigen. Ieder jaar worden er verscheidene (sportieve) evenementen georganiseerd op het terrein, zoals popconcerten, paardenconcoursen en de jaarlijkse triatlon. De veelzijdigheid van Het Rutbeek laat bezoekers keer op keer aangenaam verrassen.

Stats & tags


Enschede, Overijssel, Nederland
Entertainment, Recreatiecentra

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling