Introductie

Wie een bezoek brengt aan het dorpje Hippolytushoef in Wieringen, kan de eeuwenoude Hippolytuskerk niet missen. Deze prachtige oude kerk in Romaanse stijl bepaalt nog altijd het aanzien van het gezellige dorpje.

Ga naar de website van Hippolytuskerk

Historie en populariteit

De Hippolytuskerk is honderden jaren oud. Door de jaren heen zijn onderdelen van de kerk verbouwd. Het onderste deel van de toren stamt vermoedelijk zelfs nog uit de 12e eeuw, terwijl van het schip wordt vermoed dat het dateert uit de 17e eeuw (nadat het eerdere schip in 1674 door een wervelstorm werd verwoest). In de kerk worden nog altijd diensten gehouden. De Stichting Vrienden van de Hippolytuskerk vindt het zonde als de kerk niet wordt gebruikt, en stimuleert laagdrempelige actitiviteiten voor inwoners van Wieringen en omstreken.

Locatie

De Hippolytuskerk staat aan het Kerkplein in het midden van het Noord-Hollandse dorpje Hippolytushoef.

Programma / activiteiten

In de koorruimte van de Hippolytuskerk worden met regelmaat exposities gehouden over een breed scala aan onderwerpen. De werkgroep die de exposities organiseert, hoopt dat naast de kerkgangers ook andere belangstellenden de kerk zullen bezoeken en bewonderen. Naast de exposities worden er ook concerten georganiseerd in de kerk door de Stichting Kulturele Aktiviteiten Hippolytuskerk en cantates door de Stichting Geestelijke Muziek. Het actuele programma kunt u vinden op de website.

Stats & tags


Hippolytushoef, Noord-Holland, Nederland
Cultuur, Kerken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling