Introductie

Uitgestrekte en sfeervolle tuinen op een historische plaats. Tuinarchitectuur en cultuurhistorie gaan hand in hand bij de Kasteeltuinen Arcen.

Ga naar de website van Kasteeltuinen Arcen

Historie en populariteit

Het eerste kasteel ‘Huys den Kamp’ in Arcen werd gebouwd in de 17e eeuw. Het is twee keer opnieuw gebouwd op de oude fundamenten. De laatste wederopbouw stamt uit de barokperiode met z’n uitbundige vormen. Een brand in de 19e eeuw verwoestte de linkervleugel, waardoor het gebouw niet meer symmetrisch is. Tegenwoordig fungeert het pand als trouwlocatie en expositieruimte. De Kasteeltuinen zijn net als het Kasteel, onderdeel van Landgoed Arcen; een landgoed van zo’n 450 hectare groot.

Locatie

De Kasteeltuinen liggen in het Noord- Limburgse Arcen. Dit Maasdorpje is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar. De kasteeltuinen zijn een goed startpunt voor een verkenning van Landgoed Arcen. Dit is een uitgestrekt gebied tussen de Duitse grens en de Maas, met bloemrijke natuurgebieden, eeuwenoude bomen, akkers en weilanden en verschillende bostypen.

Programma / activiteiten

Het tuinpark is op te splitsen in vijf delen: het Rosarium, de Watertuinen, de Wereldtuinen, Casa Verde en Lommerrijk. Deze laatste is een schaduwtuin. Vaste planten bloeien hier in de schaduw van prachtige bomen. Op het eilandje in dit Rijk leven aapjes. In de Wereldtuinen maak je een tocht over de aarde. Je wandelt door de strakke Italiaanse tuin, op weg naar de Oosterse watertuin. Vanuit de Hosta- tuin, komt u in de watertuin, waar zeven vijvers domineren. In het romantische Rosarium staan meer dan 10.000 rozen, verdeeld over tien rozentuinen met elk een eigen thema. Casa Verde (Spaans voor ‘het groene huis’) herbergt een collectie tropische en Mediterrane planten. Het park is dagelijks geopend en er worden zeer regelmatig extra activiteiten georganiseerd.

Stats & tags


Arcen, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling