Introductie

Het Käthe Kruse Poppen- en Speelgoedmuseum bevat een schitterende collectie aan poppen, die in ruim veertig jaren bij elkaar is verzameld. Bezoekers kunnen meer dan vijfhonderd Käthe Kruse poppen in de vitrines bewonderen, die allen over eigentijdse speeltjes beschikken. Ook is er een tentoonstelling van poppenhuizen, poppenspeeltjes, teddyberen en oude Steiffdieren te bezichtigen. Het museum is een ware attractie voor poppenliefhebbers van alle leeftijden.

Ga naar de website van Käthe Kruse Poppen en Speelgoedmuseum

Historie en populariteit

Het Käthe Kruse Poppenmuseum heeft het bestaan te danken aan Tiny Riemersma, die haar passie van het verzamelen van Käthe Kruse poppen heeft laten uitgroeien tot een echt museum. De opening van het Käthe Kruse Poppenmuseum heeft plaatsgevonden op 26 maart 1988, waarbij Hanne Adles-Kruse, de dochter van Käthe Kruse persoonlijk de opening heeft verricht. In het museum zijn ook poppen te vinden, die door dochter Hanne zijn gemaakt. Het poppenmuseum wordt drukbezocht door poppenverzamelaars en zelfs vanuit het buitenland komen er liefhebbers van Käthe Kruse poppen het museum een bezoekje brengen.

Locatie

Het Käthe Kruse Poppen- en Speelgoedmuseum is gevestigd in Den Helder in de kop van de provincie Noord-Holland. Het museum is verspreid over drie verschillende etages en kan met de auto bezocht worden via Den Oever of via Alkmaar. De trein stopt op het NS Station Den Helder en vanaf daar is het circa vijftien minuten lopen.

Programma / activiteiten

Het poppenmuseum bestaat uit vier verschillende speelkamers, waar speelgoed en poppen van vier generaties staan opgesteld. Oudere bezoekers zullen vast en zeker een deel van de collectie herkennen, waarbij jeugdherinnering naar boven zullen drijven. In de museumwinkel wordt de gelegenheid geboden om allerlei Käthe Kruse poppen te kopen net als kleding voor de poppen, poppenschoentjes en Käthe Kruse ansichtkaarten.

Het museum is bovendien nog altijd op zoek naar oude Käthe Krusepoppen ter aanvulling van de collectie, maar ook emaille potjes en pannetjes als accessoires voor de diverse poppenkeukens zijn van harte welkom. Bezoekers die thuis nog iets hebben liggen, kunnen zodoende altijd contact opnemen.

Daarnaast worden er regelmatig extra tentoonstellingen georganiseerd, die een thematisch karakter kennen. De thematentoonstellingen zijn in het museum te bewonderen en in de winkel van het museum worden kleine exposities gehouden.

Stats & tags


Den Helder, Noord-Holland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling