Introductie

Van een kinderboerderij die zich de Beestenboel noemt mag je maar een ding verwachten: en dat is dat het er ook echt een beestenboel is. En wat dat betreft zit het wel goed en doet kinderboerderij de Beestenboel in het Noord-Hollandse Zuid-Scharwoude zijn naam eer aan. Want een varken, kippen, kalkoenen, geiten, cavia’s, fazanten, eenden, schapen, konijnen, ganzen, parelhoenders, pony’s, katten, pauwen en een hele volière vol met vogels maken van kinderboerderij de Beestenboel een dolle beestenboel.

Ga naar de website van Kinderboerderij de Beestenboel

Historie en populariteit

Kinderboerderij de Beestenboel bestaat sinds 1983. En door de jaren heeft het de vorm gekregen zoals we die nu aantreffen. Stukje bij beetje werden er hokken, kooien, schuren en andere gebouwen bijgebouwd. En won de kinderboerderij ook aan populariteit. Inmiddels is kinderboerderij de Beestenboel een geliefde plek voor inwoners uit Zuid-Scharwoude en wijde omgeving.

Locatie

Zuid-Scharwoude ligt even ten noorden van Alkmaar, een prachtige stad die zijn bezoekers veel te bieden heeft. Een keur aan bijzondere gebouwen bijvoorbeeld, waaronder de Grote Kerk en een groot aantal andere prachtige gebouwen, grachten, hofjes en historische bezienswaardigheden. De accijnstoren en de Waag zijn waarschijnlijk de bekendste. De Waag en het Waagplein vormen al jaren het toneel van de wereldberoemde kaasmarkt. Jaarlijks zien ruim honderdduizend mensen de kaasdragers aan het werk. Tegenwoordig vindt de kaasmarkt elke vrijdag tussen april en september plaats. De Waag herbergt tevens het Hollands Kaasmuseum, waar alles verteld wordt over zuivel, handel in zuivel en het leven op het platteland in de streek.

Programma / activiteiten

Op de website van de kinderboerderij wordt de functie van een kinderboerderij treffend omschreven: een plek waar kinderen leren omgaan met dieren. En dat kan hier. Want de dieren mogen geknuffeld worden, geaaid worden en onder begeleiding zelfs gevoerd. Daarnaast kunnen kinderen door het volgen van het kabouterpad alles te weten komen over de dieren die op de kinderboerderij leven.

Stats & tags


Zuid-Scharwoude, Noord-Holland, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling