Introductie

Als kater op een kinderboerderij leidt je een leven als god in Frankrijk. Flupke is een van de twee katten die dit heerlijke lot ten deel valt. Maar Flupke en zijn maatje zijn zeker niet de enige dieren die er een heerlijk leven leiden. Wat te denken van de geiten, de pony’s, de ezels, de kippen, de eenden, de ganzen en het hangbuikzwijn Pooh. Kortom: het is een gezellige en vooral bonte beestenbende op kinderboerderij de Veldhoeve in Helmond.

Ga naar de website van Kinderboerderij De Veldhoeve

Historie en populariteit

Al jaren is kinderboerderij de Veldhoeve een begrip in Helmond en omstreken. Prachtige gelegen aan op de westelijke oever van de Zuid-Willemsvaart, biedt kinderboerderij de Veldhoeve kinderen en ouderen al lange tijd veel plezier. De vele vrijwilligers zorgen ervoor dat de kinderboerderij een fijne plek is voor dierenliefhebbers en liefhebbers van het boederijleven.

Locatie

Een bezoek aan kinderboerderij de Veldhoeve is prima te combineren met een bezoek aan het Kasteel Helmond. Deze in perfecte staat verkerende waterburcht uit het begin van de veertiende eeuw biedt tegenwoordig onderdak aan het Gemeentemuseum Helmond. Hier vind je alles over de geschiedenis van deze bijzondere Brabantse stad. Tussen Helmond en Eindhoven ligt ook nog Kasteel en Landgoed Croy. En nabij dit kasteel ligt een verrassend rustig en bosrijk gebied, de Molenheide. Hier is het prachtig wandelen en heerlijk fietsen, uit de drukte van de Eindhoven en Helmond.

Programma / activiteiten

Op de kinderboerderij zelf is voldoende te beleven. Voldoende om lekker rond te struinen op eigen gelegenheid, maar ook voldoende als je iets leuks wil doen met vriendjes of vriendinnetjes. Bijvoorbeeld een kinderfeestje. Dieren knuffelen, dieren voeren, pony rijden, gezellig spelletjes spelen en buiten spelen zijn allemaal mogelijkheden die van een kinderfeestje een onvergetelijke dag maken. Voor zowel de jarige als zijn of haar vriendjes en vriendinnetjes. Maar ook scholen zijn van harte welkom op kinderboerderij de Veldhoeve. Voor hen zijn er verschillende leuke informatieve en educatieve mogelijkheden.

Stats & tags


Helmond, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling