Introductie

Kinderpretland is een wel hele grote speeltuin: 12.000 m2 speelplezier, zowel binnen als buiten. Compleet met schommels, ballenbakken, trampolines, speelvijver en nog veel meer.

Ga naar de website van Kinderpretland

Historie en populariteit

Kinderpretland bestaat sinds 1997. Wanneer buiten spelen niet mogelijk is vanwege de weersomstandigheden, is het aantal bezoekers beperkt.

Locatie

Het speelpretpark ligt in het Limburgse Weert, vlakbij de Belgische grens. Met de auto is Kinderpretland uitstekend te bereiken. Net als met het openbaar vervoer. De bus stopt tegenover het park. Nabij Weert ligt natuurgebied Kempen- Broek, wat het bezoeken zeker de moeite waard is. Er zijn bewegwijzerde wandel-, fiets-, en ruiterpaden.

Programma / activiteiten

Bij mooi weer kun je buiten spelen in de enorme speeltuin van maar liefst 10.000 m2 groot. Neem als het zonnetje schijnt je zwemkleding mee, want er is ook een speelvijver; met glijbaan en touwbrug. Zandkastelen bouwen op het strandje kan natuurlijk ook. Er is een zonnig terras, met uitzicht op de speeltuin. Ook binnen is een terras, waar je voor redelijke prijzen iets te drinken of te eten kunt halen. Hier is de speciale peuterhoek, waar de kleinsten veilig en ongestoord kunnen spelen. Oudere kinderen kunnen zich uitleven in het speeltoestel van maar liefst 4 etages hoog. Voor de echte durfals: er is een glijbaan waarbij je een vrije val maakt. Durf jij het aan? Kinderen onder de 2 jaar en volwassenen van 65 jaar of ouder mogen gratis naar binnen. Er zijn combinatiekaarten verkrijgbaar, waarmee je op dezelfde dag ook toegang hebt tot het zwembad van Weert. Het speelpark is op woensdag-, en vrijdagmiddag open, in het weekend en tijdens schoolvakanties van Regio Zuid. Volwassenen kunnen onder leiding van een instructeur een clinic Nordic- Walking volgen. Deze tocht duurt ongeveer een uur.

Stats & tags


Weert, Limburg, Nederland
Overdekte Speeltuinen, Speeltuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling