Introductie

Berggeiten opgelet. In de Uithof, het sportcentrum van Den Haag, staat een adembenemende klimmuur die het reizen naar bergachtig gebied bijna onnodig maakt. Van een beginnersmuur tot een muur waar zelfs gevorderde klimmers serieus over moeten nadenken alvorens de top te bereiken. Dus wil je gewoon een keertje kijken of de klimsport wellicht iets voor jou is of ben je een gevorderde klimmer en durf je de uitdaging van de steile wand aan, kom dan nu naar Klimmuur De Uithof in Den Haag.

Ga naar de website van Klimmuur de Uithof

Historie en populariteit

De Uithof bestaat al sinds 1973. In die tijd bestond het complex alleen uit een schaatsbaan. Een schaatsbaan waar overigens alle wereldtoppers op hebben gereden. In de jaren negentig werd besloten het complex uit te breiden. Naast de klimwand werden ook een kartbaan en een skibaan gerealiseerd. En samen maken zij van de Uithof een bijzonder evenementencomplex waar je je met gemak een hele dag kunt vermaken.

Locatie

De noodzaak om ontspanning elders in Den Haag te zoeken is er niet direct. Op de Uithof is er immers voldoende te beleven. Maar mocht je naast het klimmen toch op zoek zijn naar een minder actieve ontspanning dan is het goed te weten dat Den Haag voldoende mogelijkheden biedt. Bijvoorbeeld op cultuurhistorisch vlak. Zo zijn er meer dan voldoende bezienswaardigheden in Den Haag, zelfs te veel om in een dag te bezichtigen. Met meer dan 1100 Rijksmonumenten is Den Haag na Amsterdam, Maastricht, Utrecht en Leiden de stad met de meeste monumenten. Een wandeling door het historisch centrum van Den Haag is dan ook als een wandeling door een groot openluchtmuseum. De prachtige gevels, de statige herenhuizen, de nauwe gangetjes en de pittoreske hofjes maken van Den Haag een bijzonder aangename stad om heerlijk in rond te struinen. Daarnaast kent de stad vele musea, waarvan het Mauritshuis de bekendste is. Frans Hals, Johannes Vermeer en zelfs Rembrandt van Rijn zijn in dit prachtige museum te bezichtigen. En voor iedereen niet alleen Den Haag wil bekijken, maar tegelijk ook de rest van Nederland wil zien, is er natuurlijk Madurodam. En wil je echt ontspannen na een dagje actief klimmen, dan lonken de vele strandtentjes van Scheveningen.

Programma / activiteiten

Het meest veelzijdige sport- en recreatiecentrum van Nederland heeft een groot aantal bijzondere arrangementen ontwikkeld om de bezoekers nog beter en completer te laten genieten van alle mogelijkheden. Raadpleeg de website om te kijken welk arrangement het beste bij jou past.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Klimmen, Sport

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling