Gesloten, niet meer te bezoeken

Introductie

Knuffel-Pony’s biedt voornamelijk voor kinderen een leerzaam dagje tussen de pony’s. Al spelenderwijs leren zij de beginselen van onder meer de verzorging van pony’s. Ze mogen de dieren borstelen, terwijl de begeleiders hen alles vertellen over het onderhouden van deze diersoort. Voorts mogen ze onder begeleiding de pony versieren en natuurlijk ontbreken de vele ritjes op de dieren eveneens niet tijdens een leerzaam en ontspannen dagje Knuffel-Pony’s. Iedereen is welkom op afspraak.

Ga naar de website van Knuffelpony’s

Historie en populariteit

De Shetlandpony, die onder meer bij Knuffel-Pony’s is te vinden, is afkomstig uit Schotland en behoort tot de kleinste raspony. Het dier is ontstaan onder invloed van een minimale hoeveelheid voer en een koud klimaat. De kleine, taaie pony’s hadden direct al de kenmerken van koudbloedige paarden en werden daarna geëxporteerd naar landen over de hele wereld. De Shetlander werd voorheen gebruikt als tuig- pak- en rijpony. Op de pony’s bij Knuffel-Pony’s mogen eveneens ritjes gemaakt worden. Het uitje is dan ook vooral bij kinderen erg populair.

Locatie

Knuffel-Pony’s is gelegen in het dorp Koningslust en behoort tot de gemeente Peel en Maas, in de provincie Limburg. Het dorp is met eigen vervoer prima vanuit alle delen van het land te bereiken. Met het openbaar vervoer is de locatie iets moeilijker bereikbaar.

Programma / activiteiten

Knuffel-Pony’s bevinden zich in het Limburgse dorp Koningslust. Kinderen leren hier alles over pony’s. De geschiedenis, afkomst, maar vooral natuurlijk welke verzorging deze dieren nodig hebben. Al spelenderwijs kunnen ze de pony’s borstelen en versieren, waarna een ritje op de rug van de pony uiteraard niet ontbreekt. Kinderen kunnen hier hun verjaardag vieren en kiezen voor een basis of uitgebreid arrangement. Ze kunnen spelen op de hooizolder, met een huifkartocht de omgeving ontdekken en ze krijgen na afloop altijd een leuk aandenken aan Knuffel-Pony’s.

Stats & tags


Koningslust, Limburg, Nederland
Dieren & Natuur, Kinderboerderij

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling