Introductie

Landgoed De Klinze is een luxe landgoed hotel, gelegen op een schitterende locatie in het Friese dorpje Oudkerk. Bezoekers kunnen in dit sfeervolle landgoed overnachten en genieten van de luxe en de ontspannen ambiance. Het landgoed beschikt over een beauty en wellnesscentrum met zwembad, sauna, whirlpool, Turks stoombad en meer. Daarnaast beschikt het hotel over een uitstekende keuken en is het gelegen nabij de Waddenzee en de stad Leeuwarden. Op Landgoed De Klinze zet men alle zorgen even opzij.

Ga naar de website van Landgoed De Klinze

Historie en populariteit

State De Klinze werd gebouwd in de tweede helft van de zeventiende eeuw. In 1651 verkocht de toenmalige stichter Hessel Aysma de State aan Jetze van Sminia. Er werd al snel gestart met een verbouwing van het prachtige landhuis en in rap tempo behoorde de State in de regio tot een belangrijk centrum van cultuur. In 1822 werd een 8 hectare groot park aangelegd en in 1877 vond modernisering plaats.

Locatie

De Klinze is ruim 300 jaar door de generaties Van Sminia bewoond en bij een verbouwing in 1966 heeft men geprobeerd nog iets te herstellen van de 18e eeuwse architectuur. De laatste grote verbouwing vond in 1986 plaats en in 1988 begon Landgoed De Klinze als conferentieoord en hotel aan een nieuwe toekomst. Vanwege de unieke sfeer en cultuurhistorie weten veel bezoekers deze State jaarlijks weer te vinden.

Programma / activiteiten

Landgoed De Klinze is gelegen in het dorpje Oudkerk, nabij de stad Leeuwarden, in de provincie Friesland. Het landgoed beschikt over een ruime parkeerplaats die bovendien gratis is. Wie met het openbaar vervoer komt, kan vanaf het treinstation Leeuwarden de bus nemen richting Dokkum.

Landgoed De Klinze biedt bezoekers alles voor een ontspannen en aangenaam verblijf. In Beauty & Wellness De Klinze kan men genieten van allerlei faciliteiten, zoals het zwembad, de sauna, het stoombad en diverse schoonheidsbehandelingen. Het landgoed heeft verschillende arrangementen samengesteld, waaronder het zomerkriebelarrangement en het beauty deluxe arrangement.

Buiten het landgoed kunnen bezoekers genieten van de natuur en wandelen door het park rondom het hotel. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes beschikbaar. Landgoed De Klinze is eveneens een perfecte locatie voor conferenties, productpresentaties en vergaderingen. En, wie op zoek is naar een bijzonder mooie trouwlocatie, heeft dit bij Landgoed De Klinze absoluut gevonden.

Stats & tags


Leeuwarden, Friesland, Nederland
Cultuur, Monumenten

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling