Introductie

Ontdek heel Nederland in een dag: Bij Madurodam zie je alle ‘beroemde’ typisch Hollandse taferelen in minuitvoering.

Ga naar de website van Madurodam

Historie en populariteit

Madurodam werd in juli 1952 geopend. Indertijd was het een combinatie van de liefdadigheidsinstelling die zich inzette voor studenten die leden aan tuberculose, en een oorlogsmonument. De naam Madurodam is afgeleid van de familie Maduro, die een monument wilde hebben voor hun enige zoon George. Zoon George, als gevangene overleden aan tyfus, heeft na zijn dood voor zijn oorlogsheldendaden de Militaire Willems-Orde (de hoogste Nederlandse Ridderorde) ontvangen. Ter nagedachtenis heeft de familie Maduro geld geschonken aan mevrouw Boon – van der Starp, die als lid van de tuberculosestichting inkomsten wilde vergaren. In plaats van een regulier monument, werd een eerste miniatuurstad aangelegd. Toenmalig directeur S.J. Bouma van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen –tevens architect- werd ingeschakeld bij het maken van plannen en tekeningen. In opzet is Madurodam niet veranderd sinds de officiële opening. Wel is het park uitgebreid in de geest van Bouma en zijn er een tentoonstellingshal en twee multifunctionele zalen bijgekomen.

Locatie

Het miniatuurpark ligt het Westbroekpark in Den Haag, vlakbij het strand van Scheveningen. Het is zowel met de auto als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Op stranddagen is het hanig om het openbaar vervoer te nemen, of vooraf verkeersinformatie te raadplegen.

Programma / activiteiten

Het park is het hele jaar open. Er vinden dagelijks leuke activiteiten plaats, zoals het poppenkasttheater, schminken en een treinritje. In de expositieruimte kunt u wisselende tentoonstellingen bekijken, die de kinderen ook aanspreken. Dit alles naast het zien van de Amsterdamse grachten, de kaasmarkt van Alkmaar, architectonische Nederlandse hoogstandjes, onze markten, terrassen en nog veel meer. Tevens kunt u bij Madurodam terecht voor feesten en presentaties. Afhankelijk van uw wensen kunt u terecht met groepen vanaf 20 personen; bij feest is er ruimte voor wel 1200 gasten.

Stats & tags


Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Pretparken

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling