Introductie

Modelspoor Panorama is, zoals de naam al doet vermoeden, een uniek en groot panorama landschap vol met stations, huizen, bruggen, bootjes, watervallen, een echte cabinelift en natuurlijk de bijzondere treinen. Met maar liefst 250 m2 landschap à la Oostenrijk, krijgen bezoekers het gevoel alsof ze in de bergen van het land zelf zijn beland. De prachtige wandschildering van ongeveer 50 m2 doet hier nog een schepje bovenop.

Ga naar de website van Modelspoor Panorama

Historie en populariteit

Iedere trein brengt zijn eigen geluid voort, maar één trein springt eruit. Deze beschikt over een kleine camera in de lok, waardoor bezoekers de treinreis door het schitterende landschap op een klein tv scherm kunnen volgen, alsof zij zelf in de trein zitten. Modelspoor Panorama is een heuse belevenis voor jong en oud.

Locatie

Modelspoor Panorama is een uit de hand gelopen hobby van Bernar Buesink uit Aalten. Ooit begonnen met het bouwen van schaalmodellen die nog gemakkelijk in een vitrine pasten, is uitgegroeid tot een berglandschap van 250 m2 in de achtertuin. De Oostenrijkse modelspoorbaan is compleet met spoorlijnen, steden, wegen, bergrivieren, skiliften en meer.

Programma / activiteiten

In de beginjaren mochten alleen vrienden en familie van zijn hobby meegenieten, maar ruim 30 jaar geleden besloot hij zijn deur eveneens open te zetten voor publiek. Inmiddels is Buesink gestopt en heeft hij het stokje overgedragen aan zijn kleinzoon Ramon Vreeman. Dat Modelspoor Panorama een populaire trekpleister is, blijkt wel uit het feit dat zij al meer dan 30 jaar toegankelijk zijn voor iedereen!

Modelspoorbaan Panorama is gelegen in het dorp Aalten in de provincie Gelderland, tegen de Duitse grens aan. Met eigen vervoer is het dorp prima te bereiken, alsook met het openbaar vervoer. Vanaf het treinstation Aalten kunnen bezoekers de buurtbus nemen.

Modelspoor Panorama is een leuke attractie voor jong en oud. Het is een openlucht bezienswaardigheid bestaande uit een model spoorbaan van 250 m2 met een Oostenrijkse uitstraling. Bezoekers kunnen hier niet alleen treinen, stations en kleine stadjes met piepkleine huizen en mensen bezichtigen, maar ook watervallen, bergrivieren, skiliften en bruggen. Men wordt meegenomen naar het Oostenrijkse berglandschap bij Modelspoorbaan Panorama en kan hier genieten tot in de details.

Stats & tags


Aalten, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling