Introductie

Een bezoek aan de Molen van Sloten is twee vliegen in een klap: je bezichtigd de werkende molen en stapt vervolgens in het Kuiperijmuseum een nagebouwde authentieke werkplaats in.

Ga naar de website van Molen van Sloten en Kuiperijmuseum

Historie en populariteit

De Molen is de enige molen in Amsterdam die nog in werking is en dagelijks te bezichtigen is. De stellingmolen uit 1847 houdt het waterpeil in de omgeving op het juiste niveau. Het Kuiperijmuseum is pas later bijgebouwd. De Molen staat in Sloten. Vroeger was Sloten een dorp onder de rook van Amsterdam. In 1921 werd het pittoreske dorpje opgeslokt door Amsterdam.

Locatie

Voor dit uitstapje moet je aan de rand van Amsterdam zijn. In Amsterdam- Sloten om precies te zijn. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is het museum uitstekend bereikbaar. U kunt hier ook met een rondvaartboot komen. Er is voldoende parkeergelegenheid. Het complex is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er is een lift, zodat ook zij naar boven kunnen en daar van het uitzicht kunnen genieten.

Programma / activiteiten

De Molen en het aangrenzende museum zijn dagelijks geopend. De stellingmolen is nog altijd in gebruik en houdt het waterpeil in de omgeving onder een bepaald niveau. Doorlopend zijn er rondleidingen, gegeven door vrijwilligers. Afhankelijk van de wind toont de molenaar wat er zoal mogelijk is met een stellingmolen. Het Kuiperijmuseum toont een nagebouwde werkplaats van weleer, waar houten vaten werden gemaakt. Hier bewaarde en verscheepte men vroeger allerlei producten in, als bier, zeep en vis.
Op de zolderverdieping is een filmvoorstelling over het leven van Rembrandt te zien. Wist u dat Rembrandt een molenaarszoon was? Een maquette laat zien hoe het landschap van Sloten eruit zag in 1630. Voor kinderen vanaf zes jaar zijn er spannende rondleidingen, met onder andere een molengriezelverhaal.

Stats & tags


Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Cultuur, Molens

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling