Introductie

Museum De Scheper neemt de bezoeker mee op een interessante en avontuurlijke reis door de rijke historie van Eibergen en omstreken. De collectie geologie omvat onder meer talloze objecten en archeologische vondsten uit de Achterhoekse aardlagen. Aan de hand van films, afbeeldingen en geluid wordt de ontwikkeling van het gebied duidelijk. Sommige voorwerpen zijn zelfs meer dan 300 miljoen jaar oud. Liepen er mammoeten en herten rond? Hoe zag Eibergen er miljoenen jaren geleden uit en waaruit blijken de eerste tekenen van menselijk leven? Bezoekers komen het hier allemaal te weten. In Museum De Scheper kan jong en oud een duik in de geschiedenis nemen.

Ga naar de website van Museum De Scheper

Historie en populariteit

Eind 20e eeuw werd het Museum De Scheper ingericht, op basis van de collectie van de heer Herman Schepers. De fraaie verzameling geeft bezoekers een complete impressie van de hele geschiedenis van Eibergen. Het museum wordt dan ook goed bezocht door buurtbewoners en mensen uit de omgeving. Maar, ook belangstellenden, dagjesmensen, groepen en vooral scholen mag Museum De Scheper jaarlijks verwelkomen.

Locatie

Museum De Scheper is gelegen het centrum van Eibergen, gemeente Berkelland in de provincie Gelderland. De locatie in de Achterhoek is prima met eigen vervoer te bereiken. In de nabijheid is volop parkeergelegenheid. Ook met het openbaar vervoer, de trein en bus is Eibergen goed bereikbaar.

Programma / activiteiten

Museum De Scheper laat de complete geschiedenis van Eibergen zien. De boeiende collectie varieert van geologische vondsten die dateren uit tijden van voor de sauriërs tot aan gebruiksobjecten uit eind vorige eeuw. Af en toe is er een expositie te zien over een historisch onderwerp of met beeldende kunst. De collectie is ingedeeld in archeologie, geologie, boerenleven, nijverheid, dagelijks leven, Eibergse schrijvers en Tweede Wereldoorlog.

Voor scholen zijn er leskisten beschikbaar en worden er speciale rondleidingen georganiseerd. Een bezoek aan het museum is sowieso voor kinderen een bijzondere belevenis, want zij gaan terug in de tijd aan de hand van stripverhalen. Ze kunnen een fietstocht maken door de tijd of munten slaan. Tot slot beschikt Museum De Scheper nog over een koffiekamer met antieke tegeltableaus.

Stats & tags


Eibergen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling