Introductie

Museum De Stratemakerstoren ligt als geheimzinnig bouwwerk aan de voet van het oude Valkhof aan de Nijmeegse Waalkade. Deze unieke toren stamt uit het begin van de 16e eeuw en herbergt alle geheimen over de historie van deze vestingstad. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de spannende onderaardse gangen met zijn levensechte nissen, waarin de kanonnen vroeger stonden opgesteld. Men duikt letterlijk in de geschiedenis van deze vestingtoren. Maar ook de wisselende exposities in Museum De Stratemakerstoren zijn absoluut de moeite van het bezichtigen waard.

Ga naar de website van Museum De Stratemakerstoren

Historie en populariteit

De Stratemakerstoren dateert uit begin 16e eeuw, maar werd pas in de zomer van 1987 ontdekt. Deze bijzondere vestingtoren kwam tevoorschijn na de sloop van enkele huizen aan de Waalkade in Nijmegen. Het bestaan van de toren voor de ontdekking was al wel bekend, maar niemand wist echter hoe de toren eruit zag. Om het gebouw te behouden, onderging de toren een behoorlijke facelift. Museum De Stratemakerstoren is sinds 6 mei 1995 gevestigd in de toren en heeft hiermee de deuren voor publiek open gezet. De toren trekt jaarlijks veel mensen die Nijmegen bezoeken.

Locatie

Museum De Stratemakerstoren is gevestigd aan de Waalkade in Nijmegen, provincie Gelderland. Vanwege de gunstige ligging, nabij het centrum, is het museum goed met zowel eigen vervoer als het openbaar vervoer te bereiken. Er rijden bussen vanaf het NS Station en parkeren kan in de betaalde parkeergarages.

Programma / activiteiten

Bezoekers kunnen in Museum De Stratemakerstoren een rondleiding door de duistere gangen krijgen en vaste tentoonstellingen en wisselexposities bezichtigen. In de museumwinkel liggen brochures en kan men boekjes met stadswandelingen kopen. Kinderen kunnen hier terecht voor onder meer diverse tinnen figuren en schrijfveren. Bovendien kunnen jeugdige bezoekertjes in de vestingtoren hun verjaardag vieren en deelnemen aan de speciale kinderrondleiding of op zoek gaan naar de schat.

Ook voor scholen is het museum een boeiende locatie. Het aanbod aan activiteiten voor het onderwijs is zeer gevarieerd. Daarnaast is Museum De Stratemakerstoren eveneens af te huren voor speciale bijeenkomsten.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling