Introductie

Een veelzijdig cultuurbedrijf midden in het historisch centrum van het Zuid-Limburgse Sittard. Dat is Museum Het Domein. Nieuwsgierigheid, eigenzinnigheid en creativiteit kenmerken het museum. Deze kenmerken worden aan de hand van de collecties, tentoonstellingen en educatie op het gebied van zowel stedelijke historie als hedendaagse kunst uitgedragen.

Ga naar de website van Museum Het Domein

Historie en populariteit

Museum Het Domein is met een historie van nog geen twintig jaar een relatief jonge speler op het gebied van kunst en cultuur. Het museum richt zich op hedendaagse kunst en op de stedelijke historie. Een boeiende combinatie waarmee het museum een groot aantal bezoekers aan zich weet te binden. Van 5.000 bezoekers in de beginjaren groeide het museum naar ruim 20.000 jaarlijkse bezoekers.

Locatie

Een voormalige negentiende-eeuwse stadsschool midden in het historisch hart van Sittard doet dienst als onderkomen voor Museum Het Domein. Maar Sittard, dat een van de oudste steden van Nederland is en daarnaast ook een roemrijk verleden geniet, beidt meer. De Bourgondische gastvrijheid die zo kenmerkend is voor dit deel van Nederland heeft zich ook van Sittard meester gemaakt. Het best kan deze gastvrijheid ervaren waren op de karakteristieke markt, waar vanaf de verwarmde terrassen de monumentale panden en prachtige vakwerkhuizen in alle rust eens goed bekeken kunnen worden onder het genot van een kopje koffie met echte Limburgse Vlaai.

Programma / activiteiten

De benedenverdieping van de voormalige school biedt ruimte aan de sectie hedendaagse kunst. Dit deel van het museum richt zich voornamelijk op de internationale avant-garde. Door middel van onder andere fotografie en videokunst wordt hier een beeld van gegeven. Op de bovenverdieping staat de historie van de stad Sittard, in de volksmond Zitterd genoemd, en de regio centraal. Het volkenkundig heden en verleden van de regio alsmede de vaste collectie van archeologische en historische voorwerpen worden hier uitgelicht. Om de jeugd ook te boeien is er een bijzondere multimediastraat ontwerpen.

Stats & tags


Sittard, Limburg, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling