Introductie

Liefhebbers van het huis van Oranje zullen het Noord-Limburgse plaatsje Thorn nog wel kennen van het bezoek dat Hare Majesteit de Koningin en haar koninklijke gevolg aan het plaatsje brachten tijdens Koninginnedag 2011. De straten waren toen uiteraard oranje versierd, maar alle oranje franje ten spijt, op televisie werd eens te meer duidelijk waar Thorn zijn bijnaam aan te danken heeft. Want dankzij de geheel in het wit geschilderde dorpskern staat Thorn ook wel bekend als het Witte Stadje. En alleen daarom al is Thorn een bezoek meer dan waard. Maar er zijn meer redenen om naar Limburg af te reizen, en de beste reden is het meer dan interessante gemeentemuseum Het Land van Thorn. Hier krijgt de bezoeker inzicht in de bijzondere geschiedenis van het plaatsje. Daarnaast vinden er regelmatig wisselende exposities plaats van bekende kunstenaars, uit Limburg maar ook ver daarbuiten.

Ga naar de website van Museum Het Land Van Thorn

Historie en populariteit

Het museum vertelt over de interessante ontstaansgeschiedenis van het dorp, maar ook over de tijd dat de Romeinen er hun belangrijke weg van Maastricht naar Nijmegen hadden lopen en zelfs over de tijd dat de eerste sporen van menselijke bewoning zijn gevonden. Deze sporen dateren in het land van Thorn uit de oude steentijd, tot 10.000 voor Christus. Het museum toont onder andere een collectie voorwerpen uit die tijd.

Locatie

Een bezoek aan Thorn kan met diverse andere leuke uitjes gecombineerd worden. Bijvoorbeeld met een bezoek aan Roermond, dat even verderop aan de andere zijde van de Maas ligt. Maar ook een prachtige wandeling of een heerlijke fietstocht door Nationaal Park de Meinweg behoort tot de mogelijkheden. Het terrassenlandschap in dit nationale park is uniek voor Nederland.

Programma / activiteiten

Maar ook in Thorn zelf is er naast het museum voldoende te beleven. Zo is er een interactieve stadswandeling uitgezet van ongeveer drie kwartier. De stadswandeling begint overigens in het museum. Wel zo verstandig, want alvorens Thorn te verkennen is het natuurlijk beter om kennis genomen te hebben van de boeiende historie van het plaatsje.

Stats & tags


Thorn, Limburg, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling