Introductie

Al sinds het begin van de mensheid is de bouw en de functie van het menselijk lichaam een interessant onderwerp voor de mens. Echter pas gedurende de renaissance werden de vele vragen die er heersten rondom het menselijk lichaam op wetenschappelijke wijze beantwoord. Sinds die tijd is het snel gegaan met als gevolg dat van ieder botje en ieder spiertje in ons lichaam tegenwoordig de functie bekend is.

Ga naar de website van Museum voor Anatomie en Pathologie

Historie en populariteit

In het Universitair Medisch Centrum Radboud in Nijmegen is er een museum gewijd aan de anatomie en pathologie. Een museum dat naast het vervullen van een belangrijke studiefunctie ook bijzonder populair is onder geïnteresseerden van buiten de wereld van de wetenschap.

Locatie

Het museum is in 1967 opgericht door de toenmalige hoogleraar anatomie aan de Radboud Universiteit, professor dr. H.J. Lammers. Inmiddels bestaat het museum uit een expositieruimte waarin aandacht wordt geschonken aan de anatomie en een expositiezaal met aandacht voor de pathologie. Alleen de eerste is vrij toegankelijk voor iedereen. De tweede is alleen bestemd voor medici, al dan niet in opleiding. Jaarlijks weten bijna 15.000 bezoekers het museum te vinden.

Programma / activiteiten

Dat het Museum voor Anatomie en Pathologie niet het enige museum is in Nijmegen, dat zal niemand verbazen. Een mooi beeld van de historie van Nijmegen, dat een van de oudste steden van Nederland is, krijgt de bezoeker in Museum het Valkhof. Dit museum laat een grote en belangrijke verzameling van deze Romeinse Archeologie zien.

Daarnaast beschikt het museum over een afdeling oude kunst, waarin aan de hand van onder andere schilderijen een beeld wordt geschetst van de ontwikkeling van Nijmegen door de eeuwen heen. Het Nationaal Fietsmuseum Velorama laat de ontwikkeling van de fiets zien. En de Stratemakerstoren geeft de bezoeker een kijkje in het onderaardse Nijmegen.

Het museum is van maandag tot en met donderdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 14.00 uur. In de vakantieperiodes gelden vaak andere openingstijden. Raadpleeg hiervoor de website.

Stats & tags


Nijmegen, Gelderland, Nederland
Musea, Wetenschapsmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling