Introductie

Muziektheater Hollands Diep is een muziektheatergezelschap dat op ongebruikelijke locaties hedendaagse, unieke en magische muziektheatervoorstellingen geeft. Deze voorstellingen staan bekend om hun bewegelijke regie, de inhoud die veel bezoekers aanspreekt, de zichtbare kracht en het hoge artistieke en muzikale niveau. Kleinschalige voorstellingen met een regionaal bereik worden afgewisseld met grootschalige producties met een landelijk bereik.

Ga naar de website van Muziektheater Hollands Diep

Historie en populariteit

Muziektheater Hollands Diep laat het Klein Dordts Muziektheater, dat is opgericht in 1990, voortbestaan. Jaarlijks worden er één of meerdere kleine of grote producties gemaakt, waar bezoekers van kunnen genieten. Zowel bezoekers die houden van theater, als mensen die liefhebber zijn van muziek, voelen zich hier helemaal thuis.

Locatie

De standplaats van Muziektheater Hollands Diep is de stad Dordrecht, gelegen in de provincie Zuid Holland. Het muziektheater maakt gebruik van het Energiehuis dat is gelegen aan de rand van centrum van Dordrecht en daardoor zeer goed is te bereiken met zowel de eigen auto, als met het openbaar vervoer. Het Energiehuis beschikt over voldoende parkeergelegenheid.

Programma / activiteiten

Muziektheater Hollands Diep wisselt kleinschalige producties af met grootschalige voorstellingen. Voor de kleinere opvoeringen geldt een regionaal bereik en de grootschalige uitvoeringen hebben een landelijk bereik, waarbij het publiek een mix van theater- en muziekliefhebbers is. Het doel is om de hedendaagse opera in een nieuw jasje te steken en de muziek op deze manier voor een breder publiek toegankelijk te maken.

De meeste voorstellingen worden op locatie opgevoerd, maar niet in de officiële operahuizen of concertzalen. Hierdoor ontstaan soms verrassende standplaatsen, zoals theater in een fabriek, kerk, Grand Café of zeecontainer.

Er wordt vaak samengewerkt met andere specialismen, waaronder beeldende kunsten, dans, video en poppenspel, zodat ook jongeren en amateurs in de producties een actieve rol krijgen. Daarnaast wordt er bij de grotere producties door Muziektheater Hollands Diep ook vaak een educatief programma opgezet.

Stats & tags


Dordrecht, Zuid-Holland, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling