Introductie

Het Natuurdiorama Holterberg is een schitterend openluchtmuseum, waarbij de bezoeker alles over de natuur krijgt te zien. Door de grote diorama’s lijkt het alsof bezoekers zelf tussen de gemzen, ganzen, zeehonden of edelherten staan. Tevens heeft Natuurdiorama Holterberg verscheidene wandel- en fietsroutes uitgezet, zodat bezoekers op eigen gelegenheid van de mooie natuur en de prachtige omgeving kunnen genieten. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht of natuurlijke doe-tochten door het bos maken.

Ga naar de website van Natuurdiorama Holterberg

Historie en populariteit

Het Natuurdiorama Holterberg is in 1938 opgericht door Piet Bos, onder de naam Museum Piet Bos. Piet Bos richtte dit museum op, omdat hij een groot natuurliefhebber en dierenvriend was en hij wilde met zijn museum bereiken dat de inwoners van Nederland dichter bij de natuur kwamen te staan. Na het overlijden van Piet Bos, nam zijn zoon Kees Bos het museum in 1963 over en hij breidde het museum in de loop der jaren uit met zeer kunstig prepareerwerk. Helaas overleed Kees Bos in 2002, maar het museum leeft nog altijd voort.

Locatie

Natuurdiorama Holterberg beschikt over een grote populariteit en ontvangt jaarlijks enkele tienduizenden bezoekers.

Programma / activiteiten

Het Natuurdiorama Holterberg is gelegen in het prachtige natuurgebied de Holterberg in de provincie Overijssel. Het museum is geopend van april tot en met oktober en zowel met de auto als het openbaar vervoer te bereiken. Vanaf station Holten is het ongeveer 20 minuten lopen. Het museum is rolstoelvriendelijk en ook honden zijn welkom, mits aangelijnd.

Het Natuurdiorama Holterberg is een natuurmuseum waar bezoekers één van de grootste collecties Europese diersoorten kunnen bewonderen op grote diorama’s. Zo komen bezoekers hier bijvoorbeeld de grootste Nederlandse zangvogel tegen en de enige apensoort die in Nederland overleeft. Het Natuurdiorama Holterberg heeft in totaal elf levensgrote diorama’s waar veel dieren in staan, en is daarmee marktleider in Nederland.

Het Natuurdiorama Holterberg biedt de bezoekers diverse arrangementen, waaronder fietstochten, wandeltochten, doe-tochten en speurtochten door de prachtige Nederlandse natuur. Tevens is dit prachtige museum eveneens uitermate geschikt voor kinderfeestjes, schoolreisjes, groepen en bedrijfsuitjes.

Voor kinderen worden er speciale speur- en doe-tochten georganiseerd waarbij zij dingen in de natuur kunnen opzoeken. Naast het feit dat dit als zeer leuk wordt ervaren, is het eveneens bijzonder leerzaam. Daarnaast beschikt Natuurdiorama Holterberg ook over een museumwinkel en een museumcafé, zodat bezoekers niet zonder souvenirs of met een lege maag de deur uit gaan.

Stats & tags


Holten, Overijssel, Nederland
Musea, Natuurmusea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling