Introductie

Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch stelt collecties tentoon op het gebied van archeologie, levende natuur, geologie, volkenkunde en mens en milieu. Sommige verzamelingen gaan terug tot in de 19e eeuw en omvatten onder meer objecten uit Indonesië en Afrika en opgezette dieren in een zeer natuurlijke omgeving. Daarnaast wordt de geschiedenis belicht aan de hand van archeologische vondsten en gesteenten afkomstig uit vooral West-Brabant. Ook is er een museumwinkel aanwezig en voor kinderen is het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch eveneens een leuk uitje. Voor hen zijn er speurtochten beschikbaar en regelmatig wordt er een doemiddag georganiseerd.

Ga naar de website van Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum

Historie en populariteit

Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch is alweer heel wat jaren toegankelijk voor publiek. Een deel van de collectie in het museum is verkregen door de contacten van de gebroeders van St. Louis met de Witte Paters. Het museum mag jaarlijks vele bezoekers uit de omgeving, maar ook van ver daarbuiten, scholen, groepen en belangstellenden verwelkomen.

Locatie

Het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum heeft zich gevestigd in de plaats Oudenbosch in de provincie Noord-Brabant. Het museum is prima met de eigen auto te bereiken en in de omgeving is volop gratis parkeergelegenheid. Wie met het openbaar vervoer reist, kan met de trein tot aan Oudenbosch rijden en daarvandaan de bus nemen. Het museum is iedere zondag- en woensdagmiddag geopend en op afspraak.

Programma / activiteiten

Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch is een uniek museum dat bezoekers een boeiende verzameling toont. De collectie bestaat uit delen, te weten Volkenkunde, Geologie, Levende natuur en Mens & milieu. Naast de vaste exposities worden er ook regelmatig wisselende tentoonstellingen georganiseerd. Het museum beschikt over een museumwinkel waar bezoekers tegen schappelijke prijzen onder meer gesteenten, fotokaarten, mineralen en voorwerpen uit tropisch Afrika kunnen kopen.

Naast exposeren biedt het museum nog veel andere activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er lezingen met veldwandelingen en cursussen op het gebied van geologie en natuur voor volwassenen. Voor kids zijn er speurtochten beschikbaar en voor leerlingen van basisscholen zijn er maandelijks in het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum Oudenbosch leuke en leerzame doemiddagen.

Stats & tags


Oudenbosch, Noord-Brabant, Nederland
Musea

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling