Introductie

De Rotterdamse haven spreekt voor velen tot de verbeelding. Niet zo verwonderlijk, want met een totale goederenoverslag van 430 miljoen ton behoort de haven tot de grootste van de wereld en is het met afstand de grootste haven van Europa, gevolgd op plaats twee door de haven van Antwerpen, die in 2010 ‘slechts’ 178 miljoen ton goederen te verwerken kreeg. Maar het is niet alleen de enorme hoeveelheid goederen die in Rotterdam aan wal komen die tot de verbeelding spreken, misschien nog wel meer in het oog springend zijn de enorme zeeschepen waarmee de goederen worden vervoerd. Voor wie een onvergetelijke indruk wil krijgen van de bedrijvigheid van een wereldhaven, de reusachtige tankers en containerschepen en de prachtige skyline van Rotterdam organiseert rondvaartbedrijf Spido rondvaarten door de haven. Een must voor een ieder die Rotterdam bezoekt.

Ga naar de website van Spido

Historie en populariteit

Grondlegger voor het bedrijf was Fop Smit, eveneens grondlegger van Smit Internationale, het internationaal vermaarde bergingsbedrijf. Smit nam samen met een compagnon onder de naam Spido het initiatief tot een vaardienst waarmee een aantal vaste punten met elkaar werden verbonden. Het initiatief uit 1919 was puur gericht op het vervoer van mensen naar schepen. Pas vanaf 1931 begonnen ook toeristen gebruik te maken van de dienst. Inmiddels is toerisme bij Spido veruit de grootste tak van sport.

Locatie

Dat een rondvaart door de haven niet de enige toeristische attractie in Rotterdam zal geen nadere uitleg behoeven. De Euromast, museum Boijmans-Van Beuningen en de Kunsthal zijn slechts enkele culturele of toeristische hoogtepunten van de havenstad. Maar misschien wel het meest in het verlengde van een rondvaart door Europa’s grootste zeehaven ligt een bezoekje aan de Tweede Maasvlakte. De ontwikkeling van dit gebied is in volle gang en bezoekers zijn meer dan welkom om een kijkje te nemen.

Programma / activiteiten

Spido organiseert diverse rondvaarten door de Rotterdamse havens, mede afhankelijk van het seizoen. Op de website vind je de meest actuele informatie over de diverse mogelijkheden.

Stats & tags


Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland
Cultuur, Rondvaart

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling