Introductie

In een schitterende glooiende en groene omgeving ligt Tuin de Lage Oorsprong. Historisch, kunst, genieten en kindvriendelijk zijn woorden die passen bij deze bijzondere tuin.

Ga naar de website van Tuin de Lage Oorsprong

Historie en populariteit

Landgoed de Lage Oorsprong wordt al genoemd in het jaar 1413. Ergens tussen 1818 en 1832 wordt het landgoed heringericht. Het park heeft nu een kenmerkende Engelse landschapsstijl. Landschapsarchitect Leonard Springer richt in 1920 het park opnieuw in. Er komen onder andere een 120 meter lange muur waar fruit tegenaan groeit, een oranjerie en verschillende kassen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog brandt het landhuis af en raakt de tuin in verval. Eigenaar Julius Frowein kan de kosten van het landgoed niet meer opbrengen en verkoopt het aan de gemeente Renkum. Om het gehavende landgoed te redden, werd in 2001 de Stichting Tuin de Lage Oorsprong opgericht. Na de restauratie in 2007, werd de eeuwenoude tuin op 18 mei 2008 heropend. Ook in 2009, 2010 en 2011 is de tuin grondig aangepakt. Zo kwamen er een Romeins labyrint, smeedijzeren hekjes, een oranjerie en een kapschuur.

Locatie

Nabij Arnhem ligt de plaats Oosterbeek. Hier ligt Tuin de Lage Oorsprong. Zowel met de auto als met het openbaar vervoer is de tuin prima te bereiken. Vanaf de bushalte loopt u in 10 minuten naar het park. Er lopen diverse fiets- en wandelroutes langs Oosterbeek.

Programma / activiteiten

Tuin de Lage Oorsprong is open op woensdag en in het weekend, van half april tot en met september. Kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis naar binnen. ‘s Zomers is de historische tuin bijna wekelijks het decor van filosofen, muzikanten en gidsen die alles over een actueel thema in de tuin vertellen. Er is een wisseltentoonstelling met als onderwerp de schoonheid van de natuur en menselijke vormen. De Lage Oorsprong ligt in te midden van een glooiend landschap, waar bossen en weiden elkaar afwisselen. In het voorjaar kleuren honderden tulpen de tuin, terwijl ‘s zomers de kruiden, zonnebloemen, stokrozen bloeien en de eerste vruchten kleuren. Er zijn bekende en minder bekende soorten bloemen en planten. Wandelend kunt u genieten van geurende rozen in allerlei kleuren, uitbundig bloeiende kuipplanten, de vijver en groenten als de artisjok. Bij de Tuin kunt u ook terecht voor een heerlijke lunch in de buitenlucht. Regent het? Dan wordt uw gerookte vis, luxe belegd broodje, vers fruit, yoghurt of ander lekkers geserveerd in een open tent.

Stats & tags


Oosterbeek, Gelderland, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling