Introductie

Fraaie siertuinen met grote collectie rozen en daglelies, kleurrijke borders en theeschenkerij.

Ga naar de website van De Tuinen in Demen

Historie en populariteit

Fridtjof Bremer en Martje van den Bosch zijn de eigenaren van De Tuinen in Demen. Het bedrijf voldoet aan het Erkenningsreglement Leerbedrijven is hiermee Erkend Leerbedrijf voor MBO-leerlingen geworden.

Locatie

In het Noord- Brabantse Demen, vlakbij vestingstadje Ravenstein, ligt De Tuinen van Demen. Met de auto zijn de siertuinen uitstekend bereikbaar. Met het openbaar vervoer geldt dat ook op doordeweekse dagen. In het weekend rijden er echter geen bussen naar Demen. De Tuinen van Demen zijn een prima startpunt voor een wandel-, of fietstocht door de prachtige omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld het voetgangers-, en fietsveer gebruiken, welke u afzet in Batenburg. Ook een stadswandeling in het aangrenzende vestingstadje Ravenstein is een aanrader.

Programma / activiteiten

De Tuinen in Demen zijn verdeeld in 16 siertuinen. Rozenliefhebbers opgelet: er zijn meer dan 120 soorten rozen te zien. Hoogtepunt is een loofgang ruim 80 klimrozen. De siertuinen hebben elk een eigen sfeer en kleur. Langs het Wim Willemsenpad staan meer dan 130 soorten daglelies. Deze zijn niet alleen mooi om te zien, maar ze zijn ook nog eens lekker: gevuld, rauw of gestoofd in de wok. Tijdens de Nationale Oranjeriedag –waar De Tuinen van Demen jaarlijks aan meedoet- leert u er alles over. De theeschenkerij biedt plaats aan 100 personen. Een deel van het terras is overdekt. Naast het gebruikelijke kopje thee, is er huisgemaakte soep, belegde verse broodjes en pure appelsap van de buurtteler verkrijgbaar. Voor groepen organiseert De Tuinen in Demen high teas, lunch of bijvoorbeeld tapas-avond. Ook zijn er regelmatig extra activiteiten, zoals bloemschikken, papier scheppen met bloemen en keramiek beschilderen. Iedere zondagmiddag kan iedereen zich inschrijven voor een high tea, die dan standaard georganiseerd wordt. Toegang tot de tuinen is dan bij de prijs inbegrepen.

Stats & tags


Demen, Noord-Brabant, Nederland
Dieren & Natuur, Tuinen

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling