Introductie

Vrachtwagens vol koekjes verlieten hier jarenlang de fabriek. Om liefhebbers van koek over het hele land gelukkig te maken. Spritsen, Frou Frou’s, Café Noirs, maar ook de doodgewone kaakjes voor bij de thee, alles kwam hier van de lopende band afrollen, op weg naar de schaaltjes en schoteltjes waarop ze uitgestald zouden worden bij de koffie of thee. Maar begin jaren negentig werd de productie van de koekjes van Verkade in ’s-Hertogenbosch overgeheveld naar Zaandam. En kwam de karakteristieke Verkadefabriek aan de Boschdijkstraat leeg te staan. En het duurde nog een decennium eer wijze bestuurders inzagen dat het fabrieksgebouw zeer grote culturele potenties had. En dus is heeft de koekjesfabriek van weleer wederom een bestemming gekregen waar Den Bosch trots op mag zijn. Theater, film, eten en drinken, voor iedereen en voor alle leeftijden. En leverde de koekjesfabriek in zijn gloriedagen nog koekjes voor iedere smaak, in de nieuwe invulling is er nog steeds voor elke mond een passend cultureel recept.

Ga naar de website van de Verkadefabriek

Historie en populariteit

De koekjesfabriek zelf dateert uit begin twintigste eeuw. Maar pas eind jaren twintig komt de naamgever van de fabriek in beeld. In 1929 koopt Verkade de locatie en tot 1993 rollen hier de kaakjes en chocoladekoekjes van ’s lands bekendste koekenbakker van de lopende band. In 2002 valt na jaren van leegstand eindelijk het besluit dat de het pand na verbouwing uitstekend dienst kan doen als centrum voor theater en film. In 2004 is de verbouwing afgerond en ’s-Hertogenbosch meest diverse culturele podium een feit.

Locatie

Overigens is de Verkadefabriek niet het enige culturele podium van ’s-Hertogenbosch. De stad kenmerkt zich als een echte evenementen- en theaterstad. Daarnaast herbergt de stad meer dan vijfhonderd Rijksmonumenten. Eén van deze monumenten, de Sint-Jan kathedraal, staat zelfs in de top 100 van Nederlandse UNESCO monumenten. En een ieder die oog in oog staat met het prachtige gebouw begrijpt waarom. En met het Jheronimus Bosch Art Center, het Noordbrabants Museum en het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch heeft de stad een aantal topmusea in het bezit. Voldoende te doen dus voor een dag of meerdere dagen uit.

Programma / activiteiten

Vijf filmzalen, een grote en een kleine theaterzaal, een café-restaurant, een terras en repetitieruimten maken van de Verkadefabriek een echte plek voor een compleet uitje. Op de website van de Verkadefabriek vind je de meest complete uit-agenda van deze prachtige locatie.

Stats & tags


Den Bosch, Noord-Brabant, Nederland
Entertainment, Theater

Overige informatie

Geen openingstijden opgegeven

Reacties & ervaringen

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen geplaatst. Geef een beoordeling!

Schrijf een beoordeling